Gitaar

Of je nu een beginnend gitarist bent of een gevorderde, een vroegere hobby nieuw leven in wil blazen of gewoon nieuwsgierig: je bent van harte welkom!

De gitaar is namelijk een schitterend en veelzijdig instrument waar je met weinig inspanning al snel een leuke melodie op kunt leren spelen. Ook kun je voor een relatief bescheiden bedrag al een goed instrument aanschaffen. Met een gitaar kan je ook nog eens heel veel. Een gitaar kan warm en vol klinken, fluisteren, zingen, maar ook gieren en brullen afhankelijk van de muzikale omgeving waarin gitaar en gitarist zich bevinden.

Bij de gitaar wordt onderscheid gemaakt tussen akoestisch en elektrisch. Bij elektrische gitaren is een gitaarversterker nodig om de gitaar qua klank goed tot zijn recht te laten komen. Daarnaast zijn er ook semi-akoestische gitaren. Die zijn er in alle typen, soorten en maten. Deze gitaren worden gemaakt met een specifieke muzikale doelgroep in gedachten. Sommige van die semi-akoestische gitaren zijn ook zonder elektrische versterking heel goed bruikbaar.

Als service naar onze cursisten zijn er bij De VAK altijd meerdere gitaren in het leslokaal aanwezig. De meeste leerlingen geven er de voorkeur aan om zelf een instrument aan te schaffen, maar het is ook altijd mogelijk om een akoestische of elektrische gitaar bij De VAK te huren.

De gitaarmethode die de gitaardocenten gebruiken is goed en afwisselend.  Er wordt aandacht besteed aan techniek, improviseren, noten lezen, uit het hoofd spelen en nog veel meer.  Een belangrijk onderdeel van de les is samen muziek maken. Thuis oefenen hoort er natuurlijk bij.  Als het steeds beter gaat kan je wellicht een eigen nummer schrijven en begeleiden.

Lesvorm

Je kunt alleen les krijgen (individuele les), of samen met een ander (duoles) of in een groepje. In overleg met de docent zijn ook andere lesvormen mogelijk. Wil je dat? Geef dan bij het inschrijven bij ‘anders’ aan wat je wilt.

Leeftijd

vanaf 5 jaar

Lesdagen

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN, Hofstee, BuitenGewoon

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Lesgeld calculator

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Basgitaar

Elektrisch gitaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info