Donnie Duvall

Docent muziek
0DEBCD77-9FE6-43E5-8966-83124C785D44

Podiummusicus, sessiemuzikant, componist en gediplomeerd docent… Mijn carrière als muzikant startte in de punkrock scene van de jaren ’80 in Richmond Virginia, USA. Waar ik later ben afgestudeerd als muziekdocent, performer (klassiek en jazz) en componist aan het conservatorium (VCU, 1993). Ook studeerde ik hier klassiek gitaar en pedagogiek onder leiding van mijn mentor John Patykula. Later kwam in aanraking met grote namen op gitaar gebied zoals Duck Baker, John Jackson, David Russell, Jesus Silva en John Scofield.

In 1993 emigreerde ik naar Nederland en begon een Engelstalige praktijk voor gitaar in Eindhoven. En ik heb lesgegeven bij CKE in Eindhoven, Gehannes Bandcoaching, Kunstkwartier in Helmond en Opmaat in Vlaardingen.  Mijn voormalig leerlingen hebben zich ondertussen ontwikkeld tot professionele muzikanten. Zij spelen onder andere bij Stef Bos, Eefje de Visser, Wolfskop, Dotan, Diggy Dex en Kenny B.

Mijn eigen podiumcarrière heb ik voortgezet in de vorm van deelname aan diverse internationale muziek projecten, waaronder samenwerking met topartiesten zoals Minyeshu Kifle, Dilaver Goktas, Rei Satoshi, Izaline Callister en Oleg Fateev. Mijn composities en arrangementen zijn o.a. uitgevoerd door het Metropool Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Euregio Orkest en the New Cool Collective.

In mijn lessen, workshops en groepen houd ik van een enorme diversiteit. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om vrijwel alle soorten muziek te spelen die zij graag willen spelen. Improvisatie en het maken van eigen muziek worden ook gestimuleerd. Naast hard werken, innovatie en streven naar kwaliteit, spelen ook filosofie en humor een grote rol tijdens mijn begeleiding.

Wellicht ten overvloede, ik spreek vloeiend Nederlands.


 

8003

Gitaar

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info