De VAK Theaterschool Delft

Voor iedereen met een theaterhart

van beginner tot gevorderd

Wil jij ontdekken of theater maken iets voor je is? Of wil je de combinatie mét zang en dans (musical) uitproberen? Heb je al ervaring en wil je je talenten verder ontwikkelen?

Dan ben je welkom bij De VAK Theaterschool Delft!

Binnen onze theaterschool heb je diverse mogelijkheden om aan de slag te gaan en te ondervinden of acteren, dansen en/of zingen bij jou past.

Vak toneel 3 OK header

Kinderen 4 t/m 6 jaar

Rondom 5 klas

In 15 lessen maak je kennis met alles wat met theater te maken heeft! Ben je klaar? Dan doe je het gewoon nog een keer!

In deze klas komt je kind op een vrolijke manier in aanraking met alles wat met theater te maken heeft: je gaat leuke speloefeningen doen, leert zingen én we gaan dansen met elkaar. We werken vooral vanuit improvisatie en de belevingswereld van de kinderen zelf. Natuurlijk gaan we ook verkleden, en maken we een leuke presentatie voor ouders, opa en oma op het einde van de periode. Álles komt aan bod in deze cursus van 15 lessen. Je kunt daarna je kind voor nóg een cursus van 15 lessen inschrijven.

Woensdag 4-6 jaar 15.15-16.00 uur OPEN (docenten Emma en Mariska)

Donderdag 4-6 jaar 15.45-16.30 uur HOFSTEDE (docent Pnina)

 

Lees meer

Kinderen 6 t/m 9 jaar

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden op het gebied van musical of theater:
  • Musical klas
  • Musicalproductie groep
  • Theater productie groep
 
Musical klas

Word je blij van dansen, zingen en toneelspelen? Bij musical leer je het allemaal!

Kruip in de rol van die fantastische filmster, een geheimzinnige spion, de gemene schurk of een Disneyfiguur en breng deze rol tot leven! Je leert acteren, zingen en dansen en ook de combinatie van deze 3 theatervakken. We gaan werken vanuit improvisatie, vaste teksten en gaan met jouw ideeën aan de haal om een leuke presentatie te maken aan het einde van het schooljaar voor familie en vrienden! Na deze cursus kun je door naar de musical productiegroep.

Wat ga je doen? 

Toneel: Je speelt een rol door gebruik te maken van tekst, stem en lichaamstaal. Je leert verschillende theatertechnieken en maakt alleen of samen met anderen scènes. Daarnaast leer je steeds meer voor een publiek te spelen en met zelfvertrouwen op het podium te staan. 

Zang: Je gaat op zoek naar jouw stem en de bijpassende emotie, die bij de verschillende personages passen. Er is aandacht voor zangtechniek, solozang, samenzang, meerstemmig zingen. Samen met anderen leer je je verhaal aan het publiek te vertellen door middel van zang. 

Dans: Naast het oefenen van danstechniek, modern/jazz/show en improvisatie opdrachten leer je hoe bewegingen te gebruiken om een verhaal te vertellen. Door bewust gebruik te maken van je lichaam, bewegingen en verschillende dansstijlen, versterk je het verhaal van scènes en liedjes. We werken aan solo’s en dansen in groepjes. Je krijgt richtlijnen en inspiratie hoe je zelf een dans kunt maken. 

Woensdag 6-9 jaar 16.00-18.00 uur OPEN docenten Emma, Mariska, Kai

Musicalproductie groep

Heb je al eerder musicalles gevolgd? Dan ben je welkom bij de productiegroep.De eerste weken ga je aan de slag met het verder ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten. Je werkt met verschillende docenten aan zang, dans en toneelspel en samen werk je uiteindelijk naar een voorstelling toe. Het leuke is… jij mag daarin meedenken! Ook waar het jouw rol betreft mag je meedenken wat je graag zou willen spelen. Het wordt een voorstelling van en voor iedereen. Doe je mee?

Wat ga je doen? 

Toneel: Je speelt een rol door gebruik te maken van tekst, stem en lichaamstaal. Je gaat werken aan verschillende technieken: zoals emoties, rolontwikkeling en de 5 W’s en maakt alleen of samen met anderen scènes. Daarnaast leer je steeds vaker voor een publiek te spelen, hen mee te nemen in je verhaal en met zelfvertrouwen op het podium te staan. 

Zang: Je ontwikkelt je stem door middel van zangtechniek, solozang, samenzang, meerstemmig zingen en het zelf schrijven van liedjes. Samen met anderen leer je een boodschap of verhaal goed over te brengen naar het publiek door middel van zang. 

Dans: Naast het verder werken aan je danstechniek, modern/jazz/show en improvisatie opdrachten leer je hoe bewegingen kan inzetten om je verhaal te vertellen. Door bewust gebruik te maken van je lichaam, bewegingen en verschillende dansstijlen, versterk je het verhaal van scènes en liedjes. We werken aan solo’s en dansen met de groep. Je krijgt richtlijnen en inspiratie hoe je zelf een dans kunt maken. 

Over de lessen 

De musicallessen zijn groepslessen. Iedere discipline (toneel, zang, dans) krijg je van een aparte docent. Tijdens de lessen werk je aan je optredens: Je werkt aan een eigen voorstelling begin 2025 én je werkt mee aan een GROTE ZAALproductie die in mei wordt gespeeld.

Donderdag 6-9 jaar 16.30-18.30 uur HOFSTEDE docenten Pnina, Mariska, vacature

Vrijdag 6-9 jaar 16.00-18.00 uur OPEN docenten Jitske, Katelijn, vacature

Theater productie groep

Bij deze cursus ga je eerst een paar maanden samen met andere kinderen spelen, scenes maken, improviseren. Je gaat heel veel emoties spelen in verschillende rollen. Je leert hoe je je stem beter kan gebruiken en ook ga je veel bewegen. Aan de hand van jouw eigen ideeën, maar ook bestaande verhalen en sprookjes ga je allemaal nieuwe toneelwerelden ontdekken! Daarna gaan we met jouw groep een echte theaterproductie maken, waarin jij een eigen rol krijgt die je gaat spelen voor publiek!

Vrijdag 6-9 jaar 16.00-17.00 uur OPEN docent vacature

 

Lees meer
Theater 8

Laat je theaterhart sneller kloppen bij De VAK Theaterschool Delft

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info