Creatief tekenen & schilderen 8 t/m 11 jaar

Van proberen kan je leren

Deze teken en schildercursus van 3 x 11 lessen is voor kinderen die hun teken en schilder technieken verder willen ontwikkelen. We maken voor het tekenen gebruik van diverse materialen als inkt, stiften, krijt, conté houtskool. We schilderen met waterverf, gouache en acrylverf. Je krijgt meer inzicht in moderne en klassieke teken en schildertechnieken.

De cursus is voor kinderen die het leuk vinden om te tekenen en schilderen. Tekenen en schilderen is de basis voor bijvoorbeeld de architectuur, de kunsten, illustreren en ontwerpen (van steden, mode tot design). In deze lessen maak je op een speelse manier kennis met Tje Tjong Khing, bekend van Vos en Haas, Vincent van Gogh, Mondriaan, Paul Klee en Miro.

Stap-voor-stap

In de les werken we met de methode stap-voor-stap tekenen. En we maken we gebruik van verschillende materialen als inkt, stiften, krijt, conté en houtskool. We schilderen met aquarelverf, gouache en acryl verf. Je leert de volgende technische begrippen toe te passen: kleur, compositie, 3D tekenen, natekenen en met fantasie tekenen. Het werken met verschillende materialen stimuleert de creativiteit. In de lessen is speciale aandacht voor de ontwikkeling van je teken en schildertechnieken.

 

Over de lessen

In iedere les staat het eerste half uur de ontdekking van een nieuw materiaal of techniek centraal. Aan de hand van een voorbeeld van een bekende kunstenaar of mooie tekening oefen je een techniek met een van de materialen. Dit doen we allemaal en daarna mag je door met die tekening of ga je verder met je eigen tekening.

Wat moet ik meenemen?

Alle materialen zijn al aanwezig!

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 8 tot en met 11 jaar

Vrijdag

Lesdagen

Start

Vrijdag 06 september 2024

Vrijdag 06 december 2024

Vrijdag 21 maart 2025

Aantal lessen

11

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Creatief tekenen & schilderen € 160,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Werken in klei vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info