Kunstlessen 10 t/m 15 jaar

Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Ieder jaar bestaat de cursus kunstlessen voor kinderen uit drie blokken. Hier schrijf je jouw kind in voor alle blokken. Ieder blok heeft zijn eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit. We inspireren, prikkelen de fantasie en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen, maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpjeHet doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Docenten

Carine Hooykaas

Blok 1
Start 17 september 2022

Klein zien, groot denken

We gaan in dit blok met onze fantasie kleine vormen onderzoeken en uitbouwen tot fantastische beelden, schilderijen of gebouwen.
We onderzoeken hoe je in kleine vormen grote gebouwen of kunstwerken kunt zien.
Het gaat over hoe vormentaal gebruikt wordt in de architectuur maar ook in de beeldhouwkunst of abstracte kunst.

We gebruiken onder andere kunstenaars als Carl Warner, Zaha Hadid, Frank Gehri, Alexander Calder, Mondriaan, Giacometti, Henri Moore etc.

Blok 2
Start 17 december 2022

Kunst laboratorium

Dit blok gaat over hoe je kunst kunt smelten, druipen, kneden en filmen. In deze lessen worden jullie de uitvinders en verwonderaars. We ontdekken we vinden uit en proberen uit want met kunst valt er heel wat te ontdekken.
Kunstenaars die aan bod komen zijn o.a. Fritz Kahn, Panamarenko, Joost Conijn, Horton Rower, hotel modern, Jan Foreman, stopmotion PES

Blok 3
Start 8 april 2023

De kunst van het kijken

Dit blok gaat over symbolen en verborgen verhalen binnen de kunst.Schilders uit het verleden verbergen vaak veel symbolen in hun werk, pas als je deze symbolen leert herkennen weten we waar het schilderij werkelijk over gaat.Als inspiratiebron gebruiken we Vanitas schilderijen en ‘het boek der symbolen’.

Hilke Zoontjens

Blok 1
Start 14 september 2022

NEP

In de kunst is niks wat het lijkt

We duiken in dit blok in de wereld van de vervalsingen. Hoe doen en deden kunstenaars dat, want als vervalser moet je heel goed de verschillende technieken van de kunsten beheersen. Niet alleen schilderijen worden vervalst, ook beelden en foto’s worden gekopieerd. Elke kunstdiscipline heeft er mee te maken.

De hele kunstgeschiedenis is straks onze inspiratiebron, een beetje van jezelf en een beetje van, bijvoorbeeld, Matisse, Rodin, Appel, August Sander en vele anderen. We lenen ideeën, behandelen verschillende technieken en kopiëren de oude en nieuwe meesters. Nederland kent twee beroemde vervalsers, van Megeren en Jansen en misschien komt er na dit blok wel een derde bij?

Blok 2
Start 14 december 2022

Rariteitenkabinet

Stap in de wereld van de verzameling

Dit blok gaat over de wonderbaarlijke wereld van de verzameling. Iedereen heeft wel een verzameling, bijvoorbeeld boeken of speelgoedautootjes, maar er zijn verzamelaars die een stapje verder gingen. Deze verzamelingen werden tentoongesteld in een rariteitenkabinet, zo brachten zij bijzondere stenen en schelpen bij elkaar die nog nooit iemand had gezien. Of ze brachten dieren samen van over de hele wereld en zo ontstond de dierentuin. Zelfs mensen werden zo tentoongesteld. Nu verzamelen mensen nog steeds en is het internet de grootste verzameling die er is. Stephen Ellcock schept orde in deze chaos en maakt mooie overzichten van, bijvoorbeeld, handen, konijnen, maar ook luchten, licht en water.

We gaan zijn verzamelingen gebruiken om een nieuw rariteitenkabinet te vullen.

Blok 3
Start 29 maart 2023

Vergezichten

Hoe ver kan jij vooruitkijken?

Om vooruit te kunnen kijken moet je vaak ook heel ver terugkijken. Het blok Vergezichten kijkt naar het verleden en naar de toekomst. We onderzoeken het landschap uit het verleden en kijken en dromen over het landschap in de toekomst. Hoe gaat onze wereld er uit zien en hoe maak je dat als kunstenaar zichtbaar. Saul Steinberg en de gebroeders Das deden dat al.  Ook kijken we naar het landschap als natuur en hoe tekenaars en schilders dat hebben verbeeld. Den Ouden, Hopper, Berger en Turner lieten de stilte en de kracht van de natuur zien. Nu is het aan jullie om het landschap te verbeelden.

Handig om te weten

Je hoeft niks mee te nemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

11 tot en met 15 jaar

Lesdagen

Zaterdag

Start

Zaterdag 08 april 2023

Aantal lessen

11

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Kunstlessen € 152,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Kunstlessen 10 t/m 13 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info