Kunstlessen voor kinderen 11 t/m 15 jaar

Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Ieder jaar bestaat de cursus kunstlessen voor kinderen uit drie blokken. Hier schrijf je jouw kind in voor alle blokken. Ieder blok heeft zijn eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit. We inspireren, prikkelen de fantasie en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen, maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpjeHet doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Docenten

Blok 1
18-09-2021 tot 04-12-2021

NEP

In de kunst is niks wat het lijkt

We duiken in dit blok in de wereld van de vervalsingen. Hoe doen en deden kunstenaars dat, want als vervalser moet je heel goed de verschillende technieken van de kunsten beheersen. Niet alleen schilderijen worden vervalst, ook beelden en foto’s worden gekopieerd. Elke kunstdiscipline heeft er mee te maken.

De hele kunstgeschiedenis is straks onze inspiratiebron, een beetje van jezelf en een beetje van, bijvoorbeeld, Matisse, Rodin, Appel, August Sander en vele anderen. We lenen ideeën, behandelen verschillende technieken en kopiëren de oude en nieuwe meesters. Nederland kent twee beroemde vervalsers, van Megeren en Jansen en misschien komt er na dit blok wel een derde bij?

Blok 2
18-12-2021 tot 26-03-2022

Rariteitenkabinet

Stap in de wereld van de verzameling

Dit blok gaat over de wonderbaarlijke wereld van de verzameling. Iedereen heeft wel een verzameling, bijvoorbeeld boeken of speelgoedautootjes, maar er zijn verzamelaars die een stapje verder gingen. Deze verzamelingen werden tentoongesteld in een rariteitenkabinet, zo brachten zij bijzondere stenen en schelpen bij elkaar die nog nooit iemand had gezien. Of ze brachten dieren samen van over de hele wereld en zo ontstond de dierentuin. Zelfs mensen werden zo tentoongesteld. Nu verzamelen mensen nog steeds en is het internet de grootste verzameling die er is. Stephen Ellcock schept orde in deze chaos en maakt mooie overzichten van, bijvoorbeeld, handen, konijnen, maar ook luchten, licht en water.

We gaan zijn verzamelingen gebruiken om een nieuw rariteitenkabinet te vullen.

Blok 3
09-04-2022 tot 09-07-2022

Vergezichten

Hoe ver kan jij vooruitkijken?

Om vooruit te kunnen kijken moet je vaak ook heel ver terugkijken. Het blok Vergezichten kijkt naar het verleden en naar de toekomst. We onderzoeken het landschap uit het verleden en kijken en dromen over het landschap in de toekomst. Hoe gaat onze wereld er uit zien en hoe maak je dat als kunstenaar zichtbaar. Saul Steinberg en de gebroeders Das deden dat al.  Ook kijken we naar het landschap als natuur en hoe tekenaars en schilders dat hebben verbeeld. Den Ouden, Hopper, Berger en Turner lieten de stilte en de kracht van de natuur zien. Nu is het aan jullie om het landschap te verbeelden.

Handig om te weten

Je hoeft niks mee te nemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

11 tot en met 15 jaar

Lesdagen

Zaterdag

Start

Aantal lessen

33

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Kunstlessen voor kinderen € 435,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Kunstlessen voor kinderen – blokken 11 t/m 15 jaar

Kunstlessen voor kinderen – blokken 10 t/m 13 jaar

Kunstlessen voor kinderen 10 t/m 13 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info