Kunstlessen 10 t/m 15 jaar

Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Ieder jaar bestaat de cursus kunstlessen voor kinderen uit drie blokken met een eigen thema. Met dat thema als kapstok gaan we op onderzoek uit. We inspireren, prikkelen de fantasie en maken een reis langs kunstenaars en technieken. We tekenen en schilderen, maar gaan ook bouwen, fotograferen of maken een animatie filmpje. Het doel van deze cursus is om het kind vrij te maken en een zoektocht te ondernemen naar zijn eigen stijl. Het kind verbreedt daarbij zijn eigen mogelijkheden.

Blok 1
Start:  7 september 2024

Tijd

Een blok van 11 lessen waarin het thema TIJD centraal staat. We onderzoeken TIJD, hoe snel gaat tijd en wat heeft TIJD met kunst te maken. Denk aan stop-motion, Erwin Wurm, Zorro Feigl, Tanguely, On Kawara, Diet Wiegman en performances.
We kijken naar TIJDelijke of TIJDrovende kunst, een performance in lesTIJD met een TIJDsbestek van 10 minuten, 1 minuut, 10 seconde. We gaan terug in de TIJD.
We zullen onze droomTIJD gebruiken als groeiTIJD, we zullen TIJDrekken en TIJD verspillen, we laten de TIJD vliegen om vervolgens de TIJD te laten kruipen.
Kortom de TIJD zal het leren.

Blok 2
Start:  14 december 2024

Het NIKS museum

‘Alles van waarde is weerloos’ schreef Lucebert.

In het NIKS museum gaan we kijken naar alles om ons heen. We kijken naar de verborgen schoonheid van alles dat NIKS is, geen waarde heeft, weggegooid wordt. Wat als je dat opnieuw bekijkt, op vorm, kleur, functie. We laten ons verwonderen en scheppen een nieuw leven voor alles dat waardeloos NIKS is. We laten ons inspireren door de talloze kunstenaars die de meest wonderlijke kunst hebben gemaakt met NIKS.

Blok 3
Start:  29 maart 2025

Mooi of lelijk?

We zijn vaak zo snel in oordelen wat we MOOI of LELIJK vinden. Laten we ons eens afvragen of kunst MOOI moet zijn of mag het ook LELIJK zijn.
Waarom maakt Wim T Schippers reusachtige drollen, waarom vond men de kunst van Van Gogh vroeger LELIJK en vinden we die nu MOOI.
Waarom maken we kunst met ‘LELIJKE’ materialen als piepschuim zoals Folkert de Jong en met ‘MOOIE’ materialen als Joseph Klibansky.
Wat is MOOI? Is de kunst van Bob Ross MOOI? Of de kunst van Lourens Alma Tadema?
We gaan erover filosoferen maar vooral gaan we het ook maken, schilderen en bouwen.

Handig om te weten

Je hoeft niks mee te nemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

10 tot en met 15 jaar

Zaterdag

Lesdagen

Start

Zaterdag 14 december 2024

Zaterdag 29 maart 2025

Aantal lessen

11

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Kunstlessen € 160,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

No data was found

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info