Hilke Zoontjens

Docent beeldend
HilkeZoontjensVK

Sinds 1990 ben ik actief als beeldend kunstenaar. Toen had ik voor het eerst model getekend bij de kunstenaarsgemeenschap Pictura. Naast mijn kunstenaarschap ben ik ook actief in het lesgeven van kunstprojecten aan kinderen, volwassenen en mensen met een verstandelijke handicap.

Van 1994 tot aan het afstuderen in 1998, besloot ik de opleiding 3D aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam te volgen. Hoewel ik een echte tekenaar ben, koos ik er toch voor om de 3D richting te gaan doen om zoveel mogelijk disciplines en materiaalkennis op te doen. Tijdens mijn studie tijd ben ik steeds meer gaan richten op korte filmpjes en performances. Ik maakte kostuums die ik monumentale pakken noemde. Het waren grote objecten, die je aan kon trekken.

In 2001 werd ik docent ‘autonoom atelier deeltijd’ aan de kunstacademie Rotterdam. Toen de academie de deeltijdopleiding sloot in 2002 heb ik mijn leerlingen meegenomen naar mijn eigen atelier ‘Vol bij Marijn’, Volmarijnstraat 141c, Delfshaven te Rotterdam. In hetzelfde jaar studeerde ik af als bachelor docent CKV.


 

1061

Kunstlessen 8 t/m 10 jaar

11

OPEN

Meer informatie

1060

Kunstlessen 5 t/m 7 jaar

11

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info