Portrettekenen & schilderen (15 lessen) vanaf 18 jaar

De verschillende stijlen van het portret

Het portret is de menselijke uitbeelding van een karakter of een gevoel. Je kunt in de huid van het model stappen, maar je kunt ook als schilder jouw visie op die persoon laten zien. Of nog een stapje verder: een verhaal vertellen door middel van een portret. Dat maakt van de geportretteerde een acteur.

Ieder mens heeft een ander gezicht. Een puntige neus of een wipneus, een smal of rond gezicht. En iedereen heeft ook iets wat speciaal bij hem of haar past: een kuiltje in de kin, een vreemd krulletje op het voorhoofd. Het is aan jezelf om dat te ontdekken en te gebruiken in het portret.

Daarnaast kun je met een gezichtsuitdrukking het portret tot leven brengen. Een ondergrondkleur is al de eerste keuze, warm of koel, licht of donker. Het ene portret vraagt om veel lijnen, de ander juist om vervaging.

Voor iedereen die meer wil dan alleen een hoofd schilderen

Deze cursus is voor gevorderde tekenaars of schilders. Daarnaast is nieuwsgierigheid naar de andere mens gewenst.

Docenten

Zien van de verschillen

Je leert de praktische opbouw van een portret vanuit de vorm bekeken en snappen hoe het licht de vorm zichtbaar maakt. Je leert vooral ook kijken naar de verschillen in gezichten, en daarmee de verschillen in personen. Door het teken- of schildermateriaal te beheersen geeft dat de extra dimensie aan een portret. De eigen persoonlijke stijl en visie is belangrijk daarin.

Wat moet ik meenemen?

Verschillend teken/ en schildersmateriaal, papier en penselen is aanwezig. De kosten hiervan zijn bij de cursusprijs inbegrepen.

Goed om te weten

Er wordt gewerkt met opdrachten en thema’s. De begeleiding is individueel, werkbespreking klassikaal. Er wordt 10 lessen gewerkt met fotomateriaal, 5 lessen met model.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Vrijdag 21 januari 2022

Aantal lessen

15

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Portrettekenen & schilderen (15 lessen) € 332,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Portrettekenen & schilderen (4 lessen) vanaf 18 jaar

Portrettekenen & schilderen vanaf 16 jaar

Volgeboekt

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

Illustratiecursus sprookjesspecial vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info