Portret en cinema vanaf 18 jaar

Voor iedereen die meer wil dan alleen een hoofd naschilderen

Het portret is de menselijke uitbeelding van een karakter of een gevoel. Je kunt in de huid van het model stappen, maar je kunt ook als schilder jouw visie op die persoon laten zien. Of nog een stapje verder: een verhaal vertellen door middel van een portret. Dat maakt van de geportretteerde een acteur.

Deze cursus is voor gevorderde tekenaars en schilders.

 

 

Laat een portret spreken!

Acteurs in films zijn prachtig te portretteren, het verhaal van de film helpt het portret uit te laten stijgen boven het gewone portret. Door de jaren heen zijn films erg veranderd. In de tijd van de stomme film waren de acteurs bijna karikaturen, later kon het heel dramatisch zijn bij Humphrey Bogard en Ingrid Bergman of zoetsappig bij The Sound of Music. Verschillende genres komen aan bod.

We tekenen en schilderen in een groep van maximaal 12 cursisten. Er wordt gewerkt met opdrachten en thema’s. De begeleiding is individueel, werkbespreking klassikaal. Er wordt 20 lessen gewerkt met fotomateriaal, 10 lessen met model.

Wat moet ik meenemen?

Verschillend teken/ en schildersmateriaal, papier en penselen is aanwezig. De kosten van het materiaal en huur van het model worden apart verrekend.

Goed om te weten

Er wordt gewerkt met opdrachten en thema’s. De begeleiding is individueel, werkbespreking klassikaal. Er wordt 20 lessen gewerkt met fotomateriaal, 10 lessen met model.

Materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Voor deze cursus betaal je €75,00 aan materiaalkosten en € 17,00 aan modelkosten.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Vrijdag

Lesdagen

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Portret en cinema € 570,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Portret Special vanaf 18 jaar

Volgeboekt

Schilderen naar levend model vanaf 16 jaar

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

Illustratiecursus sprookjesspecial vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info