Portrettekenen & schilderen vanaf 18 jaar

Het verhaal van Vermeer

Het portret is de menselijke uitbeelding van een karakter of een gevoel. Je kunt in de huid van het model stappen, maar je kunt ook als schilder jouw visie op die persoon laten zien. Of nog een stapje verder: een verhaal vertellen door middel van een portret. Dat maakt van de geportretteerde een acteur.

Deze cursus is voor gevorderde tekenaars of schilders. En voor iedereen die meer wil dan alleen een hoofd naschilderen.

 

Docenten

Laat een portret spreken!

In het voorjaar 2023 komt er een bijna complete tentoonstelling van Johannes Vermeer in het Rijksmuseum Amsterdam. Daarom dit seizoen opdrachten rondom schilderijen van Vermeer. Het verhaal en de pose van een portret in een Vermeer schilderij wordt het uitgangspunt voor een eigen invulling.

Je leert de praktische opbouw van een portret vanuit de vorm bekeken en snappen hoe het licht de vorm zichtbaar maakt. Je leert kijken naar de verschillen in gezichten, en daarmee de verschillen in personen. Door het teken- of schildermateriaal te beheersen geeft dat de extra dimensie aan een portret. De eigen persoonlijke stijl en visie is belangrijk daarin.

We tekenen en schilderen in een groep van maximaal 12 cursisten. Er wordt gewerkt met opdrachten en thema’s. De begeleiding is individueel, werkbespreking klassikaal.

 

Wat moet ik meenemen?

Verschillend teken/ en schildersmateriaal, papier en penselen is aanwezig. De kosten van het materiaal en huur van het model worden apart verrekend.

Goed om te weten

Er wordt gewerkt met opdrachten en thema’s. De begeleiding is individueel, werkbespreking klassikaal. Er wordt 20 lessen gewerkt met fotomateriaal, 10 lessen met model.

Materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Voor deze cursus betaal je €75,00 aan materiaalkosten en € 17,00 aan modelkosten.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Portrettekenen & schilderen € 548,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Portret Special vanaf 18 jaar

Schilderen naar levend model vanaf 16 jaar

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

volgeboekt

Illustratie vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info