Creatief tekenen & schilderen 10 t/m 15 jaar

Je eigen tekenstijl ontdekken en ontwikkelen

Deze tekentechniek cursus van 3×11 lessen is voor deelnemers die hun tekenvaardigheden verder willen ontwikkelen. We maken gebruik van diverse materialen als inkt, stiften, krijt, conté houtskool. Je krijgt meer inzicht in moderne en klassieke tekentechnieken. En we maken ook uitstapjes naar het schilderen.

Deze tekentechniek cursus is voor cursisten die al meer ervaring hebben met tekenen en hun teken technieken en creatieve ideeën nog verder willen ontwikkelen.

Leer tekentechnieken en ontwikkel je eigen stijl van tekenen

In de les maken we gebruik van diverse materialen als inkt, stiften, krijt, conté en houtskool. Als je wil mag je ook schilderen met aquarelverf of acrylverf. Je leert de volgende technische begrippen toe te passen: compositie, lijnvoering, tonaliteit, vorm en volume, kijken, portret (ogen, neus en mond), model, perspectief, illustratie. Er is aandacht voor begrippen als abstraheren, stippen en vlakken, tekenen (natuurlijk) materiaal en collage techniek. In de lessen is speciale aandacht voor de ontwikkeling van je persoonlijke stijl.

De cursus is voor tieners die al ervaring hebben met tekenen. Tekenen is de basis voor bijvoorbeeld de architectuur, de kunsten, illustreren en ontwerpen (van steden, mode tot design). Ook als je later alleen met computerprogramma’s gaat werken. Vaak zijn er voorbeelden uit de tekenkunst die je kunnen inspireren om een technische opdracht te doen. Denk aan Tje Tjong Khing, Andy Warhol, Michelangelo, Schoonhoven, Klee, Mondriaan, Escher. En ook minder bekende kunstenaars, die aansprekende tekeningen hebben gemaakt.

Over de lessen

In iedere les staat het eerste half uur de ontdekking van een nieuw materiaal of techniek centraal. Dit is gezamenlijk, daarna werk je individueel verder aan je eigen tekening.

Wat moet ik meenemen?

Alle materialen zijn al aanwezig!

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 10 tot en met 15 jaar

Dinsdag

Lesdagen

Start

Aantal lessen

11

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Creatief tekenen & schilderen € 155,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Je leven in woorden vanaf 18 jaar

Meer Creatief schrijven vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info