Machiel van Soest

Docent beeldend
Machiel van Soest

Heel kort over mij: ik ben een beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, gevolgd door de tweede fase aan de Rijksacademie in Amsterdam. In 1995 won ik de Koninklijke Prijs voor Schilderkunst met een reeks schilderijen ‘Huid’, die in hun ogenschijnlijke beperktheid, grenzeloze mogenlijkheden bieden aan variatie en waar ik tot aan de dag van vandaag nog steeds aan werk. Mijn eerste museale tentoonstelling was bij Stadsgalerij Heerlen (2005). Daarnaast experimenteer ik met installatieachtige opstellingen in diverse tentoonstellingsruimtes.

Naast mijn kunstenaarspraktijk ben ik bij het opzetten van verschillende kunstinitiatieven betrokken geweest, waaronder Luxus, Atelier als Supermedium, Kamer Laakkwartier, Soba Beograd en momenteel Superweakness.

Kunst maken, professioneel al dan niet, zie ik als een uiting die de mens eigen is. Dat is de drijfveer achter mijn werk als docent. Door het maken van kunst jezelf vrij voelen, de wereld ontdekken en al doende werkelijk leren kijken en zien.  Alleen al die verandering van je blik op de wereld maakt kunst essentieel.

 

 


 

1003

Abstract schilderen vanaf 18 jaar

36

OPEN

Meer informatie

1009

Vrij schilderen vanaf 18 jaar

36

OPEN

Meer informatie

1001

Tekenen & schilderen - vervolg vanaf 16 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info