Abstract vervolg Kunst kijken en maken vanaf 18 jaar

Doorleef de beeldende kunst door er zelf mee aan de slag te gaan!

Bestaat er een mooiere manier om beeldende kunst te beleven dan door je eigen creativiteit in te zetten? Bij deze cursus vallen het kijken naar kunst en het maken van kunst mooi samen en vullen ze elkaar voortdurend aan.

Met beelden en verhalen nemen wij je in deze cursus mee langs bekende en minder bekende voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Verrassende combinaties van kunstwerken uit verschillende periodes en stijlen helpen je vervolgens op weg met de opdracht waar gezamenlijk in de les aan werken. De individuele begeleiding tijdens het schilderen laat alle ruimte voor eigen inbreng en creativiteit waardoor er unieke schilderijen ontstaan. Telkens een nieuw beeldverhaal geeft je inspiratie, houvast voor eigen werk en maakt je wegwijs in de beeldaspecten waaruit een kunstwerk is opgebouwd.

Voor alle kunstliefhebbers die hun horizon willen verbreden en hun handen vies willen maken

Ben jij een kunstliefhebber en nieuwsgierig naar de verhalen achter de kunst? Kan je na het zien van kunst niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Wil je je eigen creativiteit en talent ontwikkelen door nieuwe inzichten en onverwachte invalshoeken op de kunstgeschiedenis? Dan is dit de cursus voor jou. Ongeacht of je wel of geen schilderervaring hebt.

Ben je benieuwd naar de bijzondere aanpak van de docent Machiel van Soest, maar voel je je nog onzeker over je schilderbekwaamheid of wil je ‘los’ komen? Volg dan eerst de cursus Abstract schilderen. Deze cursus moedigt je eigen creativiteit aan, werkt bevrijdend en biedt tevens een stevige basis!

Ontrafel de kunst

Tijdens de lessen bekijken en bespreken we in de groep een veelzijdigheid aan kunstwerken. Dankzij deze veelzijdigheid komt er van alles aan bod: de opbouw van het werk, de kleur, de compositie, de mededeling van het werk en hoe wij dat allemaal inzetten om tot een goed schilderij te komen. Je raakt vertrouwd met de bouwstenen van een kunstwerk. De opdrachten oefenen je begrip van de beeldelementen als lijn, vorm, toon, kleur en compositie en nodigen je uit er zelf mee te experimenteren en te spelen.

 

Ga zelf aan de slag

We tekenen en schilderen naar waarneming, maar ook vanuit de verbeelding of een concept. Of een gedurfde combinatie hiervan. De technische kant van het schilderen komt uiteraard ook aan bod. Alweer een wereld om van te genieten en te ontdekken.

Je ziet en ontdekt meer in kunstwerken. De opzet van de cursus, het actief bezig zijn met de kunstgeschiedenis, is als tijdreizen. Je maakt persoonlijk kennis met kunstenaars uit andere tijden. Door op hen te reageren en zelf te schilderen trek je met ze op. De kunstenaars zullen dichter bij je staan. Een bezoek aan het museum zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Over de lessen

Voor elke les ontvang je een e-mail met beeld- en leesmateriaal samen met de beschrijving van de opdracht. Aan het begin van de les bespreken wij materiaal aan de hand van een presentatie. Daarna gaan wij samen aan de slag!

Leuk om te proberen

Wil je een voorbeeldles even doornemen? klik hier

Lesvorm

Groepsles

 

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 09 september 2021

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Kunstcursus € 703,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Journalistiek schrijven (fysiek/online) vanaf 18 jaar

Nieuw

Jeugd Strijkorkest #awesomestrings 13 t/m 25 jaar

Schrijven met smaak vanaf 18 jaar

Qi Gong-basis korte cursus (donderdag) vanaf 21 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info