Schilderen – basis vanaf 16 jaar

Gewoon lekker schilderen…

En dat is wat we gaan doen. Niks moet, alles mag en ondertussen leer je nog wat ook. Deze basiscursus is voor iedereen boven de 16 die zin heeft om de basis-beginselen schilderen te ontdekken of te herontdekken. Het wordt een lekkere mix van mensen die nog nooit geschilderd hebben tot mensen die hun schilderkunsten weer op willen pakken. Je krijgt plezier in het schilderen en leert van elkaar. Victor zorgt ervoor dat je goed op weg gaat en leert je gaandeweg hoe je steeds beter wordt in het schilderen.

Wat ga ik leren?

Op een ongedwongen manier en door “gewoon” te doen, leer je hoe je moet kijken en waarnemen. En hoe je wat je ziet op het doek krijgt. Denk aan vormen, kleuren, licht, materiaal. Je oefent stapje voor stapje bepaalde basis schildertechnieken. Van ‘hoe houd je nu eigenlijk een penseel goed vast’ tot ‘wat is verf en hoe meng ik dat spul nu eigenlijk handig?’ Ieder op zijn tempo en zijn niveau. Het belangrijkst is dat je geniet van het schilderen.

Wat neem je mee?

Alle benodigde materialen en gereedschappen worden door ons geregeld, op speciale wensen na. Je hoeft dus niets mee te nemen van huis. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Voor deze haljaarcursus van 18 lessen betaal je 42,50 materiaalgeld. Voor 2 keer een halfjaarcursus betaal je dus voor 36 lessen op jaarbasis 85 euro materiaalgeld.

Handig om te weten

De eerste paar lessen gebruikt de docent om inzicht te krijgen in het startniveau van elke cursist. Dit kan leiden dat de docent aan het werk gaat met een aantal kleinere groepen en bijbehorende opdrachten, zoveel mogelijk afgestemd op ieders individuele niveau.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Woensdag

Lesdagen

Start

Woensdag 31 januari 2024

Aantal lessen

18

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Schilderen - basis € 338,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info