Victor Roerade

Docent beeldend
Victor Roerade

‘Verras jezelf’, zei een oud docent van mij altijd en aan dat motto ben ik trouw aan gebleven.

In mijn eigen beroepspraktijk vind ik het leuk om steeds nieuwe dingen te verzinnen.
Nieuwe technieken te ontwikkelen die passen bij mijn ideeën en inzichten van nu.
Ik werk als schilder, tekenaar, beeldhouwer en tegenwoordig ook als schrijver.
Het is spannend en leuk om een idee in verschillende materialen en op verschillende manieren te verwezenlijken.
Mijn werk is regelmatig te zien bij diverse galeries en op landelijke beurzen zoals de Art Rotterdam en de pAn.

Sinds 2000 werk ik als zzp’er bij de VAK en heb ik portretschilderen, basis cursussen en vooral’ tekenen en schilderen vervolg’ gegeven. Daarnaast heb ik lesgegeven op de Vrije Academie Den Haag en Stadsacademie Den Haag.

In onze cursus is iedereen welkom. Beginners en gevorderden vormen samen een leuke, goede en gezellige mix. De basis van mijn lesgeven of begeleiden is plezier hebben in wat je doet. Leren met en vanuit bewust spelen en concentratie. Het zo dicht mogelijk bij jezelf komen in ideevorming, ontwikkeling en uitvoering van je plannen op een zo hoog mogelijk beeldend niveau. Veel vragen aan jou als cursist en goed luisteren naar je antwoorden vormen de basis waarvanuit we gericht verder gaan werken.

Welk medium en welke technieken pasten het beste bij wat jij wilt maken?
Waar liggen je sterke punten?
Wat wil je leren?

Om dat te ontdekken, voor zover nodig, en te versterken gaan we zo veel mogelijk verschillende dingen doen. En oefenen we veel op verschillende manieren om een werk te beginnen en op manieren en technieken om het werk goed af te maken.

In een flexibel en gevarieerd programma omdat ik goed wil kunnen reageren op jullie ideeën en beeldende wensen. Naast de cursus tekenen & schilderen vervolg wil ik ook meer specifieke workshops gaan geven op De VAK. Iets wat ik in het recente verleden al op andere plekken gedaan heb. En ik erg leuk vond.

Op mijn website kunt u mijn werk zien: www.vittorioroerade.nl


 

1001

Tekenen & schilderen - vervolg vanaf 16 jaar

36

OPEN

Meer informatie

1002

Tekenen & schilderen - basis vanaf 16 jaar

18

OPEN

Meer informatie

1023

Schilderen - basis vanaf 16 jaar

18

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info