Abstract schilderen vanaf 18 jaar

Abstract: moeilijk of makkelijk? Nee, gewoon leuk!

Deze cursus start met een introductie en gaat daarna dieper in op de ‘bouwstenen’ voor een abstract schilderij. De cursus abstract past bij iedereen, zowel beginners als gevorderden. Voor een abstract kunstwerk gelden dezelfde principes als voor een realistisch kunstwerk. Sterker nog, om een realistisch werk te maken moet men ‘abstract’ leren kijken. Men moet ‘betekenisloos’ kijken naar het onderwerp en deze vertalen naar lijn, vlak, compositie en schakeringen van licht en kleur.

In de cursus Abstract schilderen nemen we deze grondbeginselen als uitgangspunt om tot een abstract werk te komen. Dit doen we in eerste instantie met een aantal oefeningen waar deze principes aan bod komen. Vervolgens werken we aan opdrachten waar deze gecombineerd worden ingezet aan de hand van voorbeelden van bekende en minder bekende kunstenaars. De cursus is daarmee ook een ontdekkingsreis door de kunstgeschiedenis. Het plezier in het maken staat voorop in de cursus.

Op elk niveau kan er ingestapt worden. De docent probeert zoveel mogelijk het lesprogramma aan te passen aan de persoonlijke wensen van de cursisten. Als er bijvoorbeeld vanuit de groep de wens is zich te verdiepen in een bepaalde kunstenaar, dan neemt Machiel dat graag mee in de les.

 Over de lessen

Elke cursist krijgt de toegang tot de cursuswebsite waar elke les met beeld- en leesmateriaal wordt ondersteund en waar alle lessen terug te zien zijn. De les begint met een presentatie waarin het thema uitgelegd wordt aan de hand van vele voorbeelden. Ter inspiratie en om je op weg te helpen nieuwe wegen te bewandelen. Er is alle ruimte voor eigen inbreng, ontplooiing en experiment. Aan het eind van de les hebben we een groepsbespreking van het werk. De mogelijkheid bestaat om aan een groepstentoonstelling in OPEN mee te doen en zo je kunstwerken aan een breder publiek en je vrienden en familie te tonen. Eens per jaar ondernemen we een excursie naar een tentoonstelling.

Wat moet ik meenemen?

Alle algemene schildersmaterialen en -gereedschappen zijn aanwezig, plus opbergruimte voor je werkstukken. De materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Voor deze cursus betaal je €42,50 aan materiaalkosten.

Lesvorm

Abstract schilderen is een groepscursus.
Het aantal deelnemers is maximaal 15.

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Vrijdag

Lesdagen

Start

Aantal lessen

18

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Abstract schilderen € 338,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Je leven in woorden vanaf 18 jaar

Meer Creatief schrijven vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info