Abstract schilderen vanaf 18 jaar

Abstract: moeilijk of makkelijk? Nee, gewoon leuk!

Abstract leren schilderen in 12 lessen van 2,5 uur op de vrijdagmiddag. De serie van 12 lessen biedt voor de starters eenzelfde introductie en gaat dieper in op de ‘bouwstenen’ voor een abstract schilderij.

De cursus Abstract past bij iedereen. Voor volwassenen; beginners zowel als gevorderden.

Wat leer je?

Voor een abstract kunstwerk gelden dezelfde principes als voor een realistisch kunstwerk. Sterker nog, om een realistisch werk te maken moet men ‘abstract’ leren kijken. Men moet ‘betekenisloos’ kijken naar het onderwerp en deze vertalen naar lijn, vlak, compositie en schakeringen van licht en kleur.

In de cursus Abstract schilderen nemen we deze grondbeginselen als uitgangspunt om tot een abstract werk te komen. Dit doen we in eerste instantie met een aantal oefeningen waar deze principes aan bod komen en vervolgens werken we aan een opdracht waar we deze gecombineerd inzetten aan de hand van voorbeelden van bekende en minder bekende kunstenaars. De cursus is daarmee ook een ontdekkingsreis door de kunstgeschiedenis.

Het plezier in het maken staat voorop in de cursus. Op elk niveau kan er ingestapt worden. De docent probeert zoveel mogelijk het lesprogramma aan te passen aan de persoonlijke wensen van de cursisten. Als er bijvoorbeeld vanuit de groep een wens is zich te verdiepen in een bepaalde kunstenaar, dan neemt Machiel dat graag mee in de les.

Voor wie verdieping een een bredere aanpak aandurft geeft Machiel van Soest ook de cursus Abstract vervolg: kunst kijken en maken. Deze cursus is gebaseerd op de praktijkervaring opgedaan met de cursisten die langere tijd de cursus Abstract schilderen volgden en die zodoende een brede kijk op moderne kunst hebben ontwikkeld. In deze vervolgcursus is er alle ruimte voor ontplooiing, experiment en ontwikkeling van een eigen beeldtaal.

Aan het eind van het cursusjaar is er de mogelijkheid om aan een groepstentoonstelling in OPEN mee te doen en zo je kunst aan een breder publiek en je vrienden en familie te laten zien.

Wat moet ik meenemen?

Alle algemene schildersmaterialen en -gereedschappen zijn aanwezig plus opbergruimte voor je werkstukken. De cursusprijs is inclusief gebruik van de materialen en gereedschappen.

Lesvorm

Abstract schilderen is een groepscursus.
Het aantal deelnemers is maximaal 15.

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Vrijdag 10 september 2021

Vrijdag 10 december 2021

Vrijdag 25 maart 2022

Aantal lessen

12

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Abstract schilderen € 264,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Journalistiek schrijven (fysiek/online) vanaf 18 jaar

Nieuw

Jeugd Strijkorkest #awesomestrings 13 t/m 25 jaar

Schrijven met smaak vanaf 18 jaar

Qi Gong-basis korte cursus (donderdag) vanaf 21 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info