Dorothée Albers

Docent schrijven
Dorotheé albers2

Schrijfplezier, liefde voor taal en literatuur, de verhalen die we elkaar te vertellen hebben. Dat zijn belangrijke vertrekpunten bij elke schrijfcursus.

De combinatie van schrijven en lesgeven vind ik een vruchtbare. Niet alleen omdat schrijven een solistische bezigheid is en doceren een sociale, maar ook omdat ik als docent keer op keer tegen het licht houd wat ik als schrijver doe. Bovendien geeft het veel voldoening om mensen enthousiast te maken om te schrijven, om hen gereedschap in handen te geven om wat ze te zeggen hebben goed op papier te krijgen.

Sinds 2011 ben ik werkzaam als docent en trainer creatief schrijven, en schrijfcoach. In 2103 begon ik mijn eigen schrijfwerkplaats en daarnaast werk ik voor De Vak, de Schrijfacademie en het NIOW. Sinds 2020 ben ik als hoofddocent verbonden aan Dactylus, academie voor schrijfdocenten.

In 2018 verscheen mijn debuutroman Zeemansgraf voor een kort verhaal bij uitgeverij Cossee in Amsterdam. De Duitse vertaling volgde in februari 2020 bij Karl Rauch Verlag in Düsseldorf.

In het najaar van 2021 verschijnt mijn dichtbundel Het gras van de donderdag bij uitgeverij de Muze in Leiden.

 

Zie ook www.woordwaterval.nl & www.dorotheealbers.nl


 

4003

Creatief Schrijven - basis vanaf 18 jaar

8

OPEN

Meer informatie

4011

Korte verhalen schrijven vanaf 18 jaar

4

OPEN

Meer informatie

4009

Werkgroep Proza gevorderden vanaf 18 jaar

6

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info