Verhalen schrijven over je leven beginners vanaf 18 jaar

Ieders leven is een bron van inspiratie voor verhalen

In deze cursus verhalenschrijven over je leven duik je in het verleden en het nu op zoek naar verhalen. Verhalen over het huis waarin je bent opgegroeid, over die bijzondere leraar op school of je eerste reis naar het buitenland. Over gewonnen en verloren vriendschappen, die ene extra koude winter en de geur van sigaren. Je schrijft over kleine persoonlijke ervaringen of over grote gebeurtenissen die ook de wereld om jou heen raakten.

De cursus is bedoeld voor beginnende schrijvers vanaf 18 jaar die verhalen uit hun eigen leven willen verzamelen en vormgeven.

Docenten

Wat leer je?

Je leert herinneringen ophalen en materiaal verzamelen. Je denkt na over voor wie je schrijft en hoe je materiaal gaat gebruiken. Daarbij krijg je tips over inspiratiebronnen, zoals foto’s en betekenisvolle voorwerpen. Door creatieve opdrachten en het oefenen met schrijftechnieken ontdek je hoe jij jouw levensverhalen kunt vormgeven.

In de les werk je aan eerste versies, die je thuis verder uitwerkt. De week erna bespreek je met medecursisten je teksten én het schrijfproces. De herinneringen en teksten van de andere cursisten zullen je zeker inspireren.

In deze cursus schrijf je op verschillende manieren een aantal verhalen. Je schrijft niet een compleet levensverhaal.

Voor andere leuke schrijfactiviteiten kun je ook kijken op www.schrijvenonline.org.

Wat neem je mee?

Je kunt eigen pen en papier meenemen. Schrijfmateriaal is aanwezig. Bij sommige lessen neem je een foto of voorwerp mee van huis.

Lesvorm

Groepsles met wekelijkse bijeenkomsten

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 20 januari 2022

Aantal lessen

6

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Verhalen schrijven over je leven beginners € 153,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

No data was found

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info