Werkgroep proza gevorderden vanaf 18 jaar

Wil je aan een langer verhaal door kunnen werken? In deze schrijfcursus kan dat. Je komt zelf met een globaal idee voor een verhaal of een roman die je wilt schrijven, dat bouw je verder uit. Door de feedback van anderen krijg je steeds weer nieuwe ideeën en inspiratie. Een verhaal opbouwen gebeurt stap voor stap. Zet die eerste stap!

Deze cursus is voor schrijvers die langer aan een tekst willen werken. Dat kan een kort verhaal zijn of zelfs een roman. Een goed verhaal echt afmaken kost tijd en doorzettingsvermogen. In een groep werken geeft veel ondersteuning bij het schrijfproces.

Wat leer je tijdens de werkgroep proza voor gevorderden?

Iedereen komt met een eigen idee voor een verhaal. Je krijgt handvatten om een plot op te bouwen, een personage uit te diepen, dialogen levensechter te maken, spanning te creëren. De bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om met elkaar het schrijfwerk te bespreken, je bent elkaars eerste lezers. Met elkaar onderzoek je hoe je als schrijver de lezer het verhaal intrekt.

Je leert kritisch lezen, feedback geven en feedback ontvangen en je ontwikkelt een eigen stijl van schrijven.

Data werkgroep

De data voor werkgroep zijn: 18 sept, 16 okt, 6 nov, 4 dec, 8 jan, 5 febr, 5 maart, 26 maart, 23 april, 14 mei, 4 juni en 25 juni, reserve in juli

Over de lessen

Je leert door de aanwijzingen van anderen je eigen tekst te verbeteren. Soms geeft de docent een extra schrijfprikkel of wat theoretische achtergrond ter ondersteuning.

De cursus vindt plaats één keer in de drie weken op de woensdagavond. Deze cursus gaat altijd door: Ten tijde van een lock-down wordt het programma online voortgezet.

 

Handig om te weten

Als cursist stuur je je geschreven tekst, vooraf aan iedere les, naar de andere cursisten. Zo kan iedereen voorbereid feedback geven.

Werkgroep Proza is een jaarcursus voor gevorderden. Voorafgaand aan de cursus stuur je een eerder geschreven verhaal naar de docent ter beoordeling. En een eerste idee over het verhaal dat je wilt gaan schrijven.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Woensdag 18 september 2024

Aantal lessen

12

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Werkgroep Proza gevorderden € 360,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Werken in klei vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info