Zang

Voor iedereen die meer wil leren over het gebruik van je stem

Leer over adem en ademsteun, het verschil in techniek tussen hoge en lage tonen, hoe je mooiere klanken kunt halen uit je stem en hoe je kunt zingen met gevoel.

Bij De VAK wordt zangles zowel aan kinderen en jeugd als aan volwassenen gegeven. Individuele zangles- en duo-lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Aangezien de ervaren docenten inspelen op de individuele behoeftes van de leerling zijn de lessen zowel geschikt voor beginners als professionele zangers en leerlingen die zich willen voorbereiden op een toelating voor een conservatorium of een muziekopleiding.

Wat leer je tijdens zangles?

Tijdens zangles leer je zowel de technische kant als de muzikale en de gevoelsmatige kant van het zingen. Zingen heeft vele facetten in zich.

Zo leer je over adem en ademsteun. Over resonans en hoe je voorkomt dat je last krijgt van je stem tijdens het zingen. Je leert hoe je laagtes en hoogtes kunt halen, hoe je zacht zingt of juist luid zingt. Moderne technieken komen daarbij aan de orde zoals EVT en CVT.

Maar naast de technische kant is er nog een wereld te ontdekken aan de muzikale en de gevoelsmatige kant van het zingen.
Je gaat aan de slag met de tekst en de betekenis van een lied. Waarom iets je raakt. Waar gevoelens zitten in je lichaam en hoe je ze verwerkt in een lied. Hoe breng je een lied over en waar loop je in de praktijk van het optreden tegen aan.

Wat heb je nodig?

Wat je nodig hebt voor de zanglessen kun je overleggen met de docent. Een map voor je bladmuziek of liedteksten is sowieso handig.

Handig om te weten

Alle docenten behandelen alle muzikale stijlen en niveau’s in hun lessen. Wel met het onderscheid dat Iris, Emmie en Sanne een opleiding ‘lichte zang’ gevolgd hebben op het conservatorium en Tamara een opleiding ‘klassieke zang.

Lesvorm

Voor zangles kun je je aanmelden in je eentje, samen met iemand anders of in een klein groepje.

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Lesdagen

Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN, Hofstee

Instroom

Je kunt het hele jaar instromen.

Lesgeld calculator

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info