Cheryll de la Croix

Docent muziek
Cheryll de la Croix

“Zingen doe ik met mijn hart, niet alleen met mijn stem.”

Ik kom uit een muzikale familie. Mijn opa speelde orgel, melodica en piano, mijn tantes zingen, ooms spelen saxofoon, gitaar, basgitaar, drum en mijn overgroot-opa is multi- instrumentalist. Zijn orgel heb ik niet kunnen redden, maar zijn klarinet heb ik nog. Oh ja, en mijn eigen vader speelt keyboard en piano. Ik ben met muziek opgegroeid. In de buik van mijn moeder deinsde ik al mee met muziek. Het duurde niet lang voordat ik als 2-jarige al met de ernst van een volleerde soulzangeres enthousiast met eigen liedjes zong. Met zelfverzonnen Engelse woorden en een eigengemaakte microfoon. En ja, de familie heeft alle filmpjes hiervan bewaard.

Op mijn 8e jaar had ik mijn eerste zangles. En op mijn 12e stond ik voor het eerst op het podium met de band van mijn vader. Die eerste keer op het podium kan ik mij nog goed herinneren. Puur geluk ervaarde ik. Ik mocht steeds vaker meedoen met de band en bij elk optreden groeide ik als zangeres. Ik leerde om te gaan met zenuwen, faalangst en hoe te performen op het podium.

Ik wist toen nog helemaal niet wat voor zangeres ik wilde worden en wat er allemaal bij komt kijken. Maar ik was zeker gemotiveerd om het allemaal te leren. Na mijn middelbare school ging ik studeren aan het Albeda College. Ik volgde de opleiding Muzikant/Producer met als hoofdvak zang. Tijdens de studie had ik me meer verdiept in mezelf en wat voor artiest ik wilde zijn. Ik werd begeleid in het schrijven van eigen liedjes en ondertussen bleef ik veel optreden. Zo bracht ik een single uit en deed ik een release show in De Melkweg in Amsterdam en andere poppodia in Nederland, richtte ik in samenwerking een all-female band op waar we in theaters optraden en werd ik wel eens gevraagd als backing vocalist bij andere opkomende artiesten. In 2017 behaalde ik mijn diploma als all- round muzikant/vocalist & producer.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Na mijn studie ben ik meteen begonnen met lesgeven. Na de eerste weken voelde ik me meteen op mijn plek. Ik gaf zanglessen bij verschillende muziekscholen en middelbare scholen in de randstad. Mensen het vertrouwen geven om te durven zingen, hen de technieken te leren die bij hun stem aansluiten, hen te ondersteunen hun eigen sound en stem te ontdekken of wellicht te helpen bij stage performance geeft mij veel voldoening! Ik vind het belangrijk een comfortabele sfeer te creëren waar de leerling kan floreren. Muziek inspireert mensen om verbinding te zoeken met zichzelf. Ik ben graag onderdeel van deze bijzondere reis.


 

8008

Zang

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info