VAK Vocaal Ensemble vanaf 18 jaar

Zangplezier in een team: kamerkoor VAK Vocaal Ensemble

Als kamerkoor vorm je een team waarin ieder een grote eigen inbreng heeft en zich tegelijk op het groepsresultaat richt. Het einddoel is het mooi uitvoeren van een muziekstuk, maar de weg ernaartoe geeft minstens evenveel plezier. Het VAK Vocaal Ensemble (VVE) is een kamerkoor waarin je a capella meerstemmige koormuziek zingt. Ons repertoire is ‘klassiek’ in de ruimste zin van het woord, van renaissance tot hedendaags. 

Zingen in een kamerkoor voor volwassenen

Het VVE is iets voor jou als je jezelf in deze punten herkent: 

  • je hebt een aardig goede zangstem voor in een groep en liefst ook ervaring met meerstemmige (koor)zang;
  • je staat open voor verschillende (vooral klassieke) muziekgenres;
  • je kunt bladmuziek zodanig meevolgen dat het je helpt je partij te zingen (direct van blad kunnen zingen is niet nodig);
  • je hebt tijd en zin om, als het voor jou nodig is, thuis je partij te oefenen, met behulp van geluidsbestanden;
  • je vindt het leuk om een paar keer per jaar op te treden.

Zingen in een koor is samenwerken. Je concentreert je individueel én samen. Je houdt rekening met elkaar en kent je rol in het geheel, zodat het koor een eenheid wordt met een mooie klank. Hiervoor leer je goed stemgebruik, intoneren, zorgvuldig luisteren. In het VVE zingen we mooie, vrolijke, ontroerende en verrassende liederen uit verschillende landen en in verschillende talen. Daarbij is de inhoud belangrijk. Om de tekst door de muziek te verbeelden, werk je aan articulatie, frasering en dynamiek. Je leert hoe een andere manier van uitvoeren de uitstraling van een lied kan veranderen. Al doende leer je ook iets over muziektheorie. We zingen werken uit verschillende periodes: van renaissancemuziek tot hedendaagse muziek. 

Over de lessen

Het VAK Vocaal Ensemble repeteert wekelijks anderhalf uur, waarin we afwisselend met korte en lange stukken bezig zijn. Na afloop blijven vaak nog wat zangers iets drinken in OPEN. 

Enthousiast geworden? Neem vooral contact op met de dirigent voor een stemtest, of kom eens kijken op een repetitie. Vul daarvoor het formulier van de proefles in (Op dit moment hebben wij helaas geen plaats voor nieuwe sopranen.) 

Wat moet ik meenemen?

Je stem is je instrument. Je moet dan ook een goede zangstem hebben, maar het hoeft geen bijzonder fraaie of luide stem te zijn. Voor echt beginnende koorzangers is een kamerkoor niet zo geschikt. Voor sommige bladmuziek wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Woensdag 28 augustus 2024

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

VAK Vocaal Ensemble € 389,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Popkoor Delfts Blond vanaf 18 jaar

Popkoor – From the Top  vanaf 16 jaar

Jazzkoor All that Jazz gevorderden vanaf 21 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info