Ivo Bouwmans

Docent muziek
Ivo Bouwmans

Mijn naam is Ivo Bouwmans. Ik dirigeer sinds 1982 en heb verschillende typen koren geleid. Naast het VVE dirigeer ik nu een kerkkoor en ben ik invaldirigent en repetitor. Ik volgde de Kurt Thomas Cursus voor koor en orkest aan het Utrechts Conservatorium, en workshops over o.a. carols (bij John Rutter en Bob Chilcott), en falsetzang (bij David Hurley). Ik verzorgde ook workshops over gregoriaans en de interpretatie van carols.

Ik hou van afwisseling, zowel in muzikale stijlperiodes als in de sfeer die liederen oproepen. Ik speel graag met de interpretatie van een lied: hoe kun je het uitvoeren, en wat heeft dat voor effect op de uitstraling ervan? De tekst vind ik daarbij belangrijk, want die moet door de zang uitgedrukt worden. En verder betekent een koorrepetitie wat mij betreft ook gewoon een leuke avond met muziekliefhebbers onder elkaar.


 

5022

VAK Vocaal Ensemble vanaf 18 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info