Nea Maria Korpelainen

Docent muziek
Nea-Maria Korpelainen

Ik ben muzikant afkomstig uit Finland. Vanwege mijn interesse in verschillende culturen en muziek studeer ik nu al meer dan 10 jaar verschillende stijlen van wereldmuziek. Dit is een grote passie van mij, het is iets dat ik mijn hele leven zal blijven doen.

Ik begon met klassiek viool op 5 jarige leeftijd in mijn geboorteplaats Varkaus in het oosten van Finland. Naast viool heb ik ook nog piano, trompet en traditionele instrumenten uit Finland bespeeld en daarnaast verdiep ik me ook in zang.  

In 2015 ben ik afgestudeerd van de bachelor opleiding in het ‘Sibelius Academy, University of the Arts’ in Helsinki met als hoofdvak volksmuziek. Twee jaar later behaalde ik mijn master diploma aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, met als hoofdvak Argentijnse tango. 

Als docent heb ik tijdens mijn studie in verschillende muziekscholen les gegeven in Helsinki. In september 2019 kreeg ik de mogelijkheid om deel uit te mogen maken van het geweldige team van De Vak, een kans die ik met veel enthousiasme aannam. 

Het lesgeven ligt dicht bij mijn hart. Voor mij is het de mooiste beloning om een glimlach te krijgen van een leerling zodra iets moeilijks begint te werken. 


 

8002

Viool

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info