Ed Baatsen

Docent muziek
Ed Baatsen 2

Mijn naam is Ed Baatsen en ik ben sinds lange tijd actief in de Nederlandse jazz-scene. Daarnaast speelde ik door de jaren vele andere stijlen, zoals salsa, latin-jazz, maar ook pop en soul muziek.   

Sinds 1994 maak ik deel uit van de groep Special Delivery. Met deze groep nam ik 5 cd’s op en stond ik in 1999 en 2002 op het North Sea Jazz Festival. In december 2010 maakten we de schitterende dvd “Live at LantarenVenster”.  
Special Delivery speelt alleen eigen werk van Henk de Ligt en mij. HPdeTijd bombardeerde ons tot “meest originele en getalenteerde jazzcomponisten van het land”.  

In 2009 nam ik mijn eerste solo album op: Up Close & Personal. Deze cd kreeg ook veel positieve aandacht van de vakper (zie website via de link hierboven). 

In het voorjaar van 2010 richtte ik het trio Kenturah’s Kitchen op.  
Dit trio was meteen succesvol; in 2012 werden wij geselecteerd (“blindfold”) voor de halve finale van de Dutch Jazz Competition en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam. In 2013 was Kenturah’s Kitchen o.a. te zien en te horen in het zondagochtend programma van de VPRO, Vrije Geluiden.  
 
Sinds juni 2012 maak ik deel uit van The Masha Bijlsma Band. 


 

8001

Piano

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

5012

Jazzensemble 'Jazz & Beyond' vanaf 18 jaar

36

OPEN

Meer informatie

5013

Jazzense vanaf 18 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info