Jazzensemble ‘Jazz & Beyond’ vanaf 18 jaar

Jazz is een avontuur, beleef het!

Het jazzensemble Jazz & Beyond maakt gebruik van een breed repertoire: bebop, hardbop, mainstream, moderne jazz, latin jazz en andere aanverwante stijlen. Stukken van Thelonious Monk, Miles Davis, Wayne Shorter, Herbie Hancock maar ook bijvoorbeeld van Paquito d’ Rivera of Dexter Gordon en vele anderen passeren de revu.
In de wekelijkse lessen/bijeenkomsten wordt er aandacht besteed aan samenspel, dynamiek, improvisatie, akkoordenleer, toonladders etc.

De groep treedt regelmatig op, zowel binnen als buiten De VAK. Ben je geïnteresseerd en heb je enige ervaring met improvisatie, kom dan een keer langs en ervaar de magie van het samenspelen en improviseren!

 

Jazzensemble voor gevorderden 18+

Jazzensemble Jazz & Beyond is voor volwassenen met een brede interesse in jazzmuziek. Je hebt een redelijke instrument beheersing en noten lezen is geen probleem. Het ensemble is voor gevorderden.

Wat leer je bij de jazz & beyond?

Tijdens de bijeenkomsten van het jazzensemble wordt er veel aandacht besteed aan de volgende zaken: samenspel, timing, solo opbouw, theorie, zoals toonladders en akkoordenleer, dynamiek, interactie, analyse van stukken etc.
Als je in een band speelt leer je ook naar anderen te luisteren, te incasseren, samen te werken.
Jazz & Beyond is een instrumentaal ensemble, dus zonder zang, en speelt naast jazzstandards een heel divers repertoire. Laten we zeggen: jazz vanaf 1945 tot heden….

 

Over de lessen

De jazzensemble cursus bestaat uit 36 lessen, 1 uur per week. Het repertoire bestaat inmiddels al uit meer dan 100 (!) stukken. Gedurende het jaar wordt er vaak naar een optreden toegewerkt.

Wat moet ik meenemen?

Piano, drumstel en versterkers zijn aanwezig op de VAK. Als je bijvoorbeeld sax,trompet of (contra)bas speelt wordt je geacht die zelf mee te nemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Jazzensemble 'Jazz & Beyond' € 875,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info