Piano

Met piano kan je alle kanten op!

Zou je later graag in een orkest willen spelen? Wil je thuis achter de piano je favoriete muziek spelen? Wil je jezelf begeleiden achter de piano? Of in een popband spelen of met een jazztrio?

Piano is een veelzijdig instrument waarmee je veel kanten op kan. Met de piano haal je eigenlijk een orkest in huis!
Als je pianoles gaat volgen bij De VAK, krijg je een brede opleiding en heb je de keuze uit diverse docenten met elk een eigen specialiteit. Klassiek, Pop, Jazz, Blues of Salsa. Het kan allemaal.

Als je als gevorderde binnenkomt wordt er rekening gehouden met jouw voorkeur en met de stijl die jij graag zou willen beheersen. Zou je graag naar het conservatorium willen? De piano docenten van De VAK weten precies wat daarvoor nodig is en zorgen voor een prima voorbereiding!

Wat leer je tijdens de pianoles?

Als jonge, beginnende leerling ga je eerst kennismaken met het instrument. Je ontdekt de klanken en mogelijkheden van de piano met o.a. fantasierijke spelletjes, kinderliedjes zingen en op het gehoor op de piano naspelen. Door middel van een goede lesmethode werk je aan techniek, noten lezen, voordracht, improviseren en maak je gedurende je opleiding kennis met diverse muziekstijlen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan akkoorden en muziektheorie.
Als je een gevorderde leerling bent, en/of al eerder pianoles hebt gevolgd, zal de pianoles worden afgestemd op jouw niveau en zal de docent bekijken welke methode of lesvorm het beste hierbij aansluit.

Handig om te weten

Als je graag piano wilt leren spelen heb je natuurlijk een piano nodig zodat je thuis kan oefenen en spelen. Voor informatie over het aanschaffen van een piano kan je terecht bij de docent.

Lesvorm

Als je pianoles volgt, kan je kiezen uit individuele lessen of duoles. Duoles is alleen mogelijk als er een “lespartner” beschikbaar is.

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Lesdagen

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN, Hofstee

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Lesgeld calculator

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Schrijfverkenningen vanaf 18 jaar

Theaterproductie 18 t/m 99 jaar

Musicalproductie 9 t/m 12 jaar

Musicalproductie 6 t/m 9 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info