Vitaal dansen

Dans jezelf sterker, flexibeler en vrolijk!

Vitaal dansen is ontstaan via de methode van Dance for health. Vele onderzoeken bewijzen dat samen bewegen op muziek de hersenen actief houdt en het lijf sterker en soepeler maakt. Deze les is voor iedereen die wat meer (dansante) beweging kan gebruiken.

De lessen zijn geschikt voor ouderen/volwassenen met bijvoorbeeld Reuma, Parkinson of MS maar ook als je bijvoorbeeld niet de hele les kunt staan, maar wel wilt bewegen op muziek. Dansen om jezelf fitter en gezonder te voelen? Jazeker, vraag het maar aan hoogleraar Erik Scherder.

Je danst jezelf in 16 lessen vitaler op gevarieerde muziek. De lessen zijn gebaseerd op verschillenden danstechnieken (ballet, moderne dans, jazz, improvisatie). De muziek die wordt gebruikt varieert van licht klassiek tot 50ties, 60ties en hedendaagse toepasselijke dansnummers waarop je de voeten niet stil kunt houden. Danservaring is niet nodig. De vitaal dansen les is gedeeltelijk op een stoel (en indien nodig kan dat zelfs de gehele les zijn). Eventueel kan de rollator mee de studio in en gebruikt worden in de les. De les is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en kan eventueel dus ook samen met de mantelzorger worden gevolgd.

Goed om te weten

Kom in makkelijke (niet strakke) kleding. De les kan prima worden gedaan op (sport)sokken. Let op in de studio mogen geen buitenschoenen. Indien u schoenen wilt dragen dan graag schone sportschoenen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

volwassenen

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 31 augustus 2023

Aantal lessen

16

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Vitaal dansen € 200,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Wie gaat de cursus betalen?

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Codarts stageschool modern van 18 jaar

Qi Gong vanaf 21 jaar

Nieuw

Qi Gong vanaf 50 jaar

Nieuw

Danstraining vanaf 50 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info