Tai Chi – verdieping vanaf 16 jaar

Verdiep je in Tai Chi en leer jezelf echt kennen

Ben je bekend met Tai Chi, en wil je met behulp van Tai Chi echt in verbinding met jezelf én in verbinding met je omgeving komen? Dan is deze cursus voor jou. Op de wijze waarop Lely Tai Chi geeft, leer je alles over jezelf, je lichaam, je denken, en je gevoelens. Je verhoogt je weerstand en krijgt meer energie. En tegelijkertijd leert Tai Chi je te verbinden met anderen. Lely geeft Tai Chi met kennis van de eeuwenoude bronnen, vertaald naar onze hedendaagse wereld. In de lessen staat de Yang-stijl centraal. Je krijgt individuele aanwijzingen op fysiek en mentaal vlak. Zo leer je ontspannen te bewegen, zodat de energie vrij door je lichaam kan stromen.

Tai Chi Verdieping: voor iedereen die op zoek is naar meer meer balans in zijn leven

Heb je de beginnerscursus (een paar keer) gevolgd? In het verleden Tai Chi beoefend? Of wil je meer diepgang in je beoefening én inzicht in het ontstaan van de Tai Chi bewegingen? Schrijf je dan nu in voor deze Tai Chi cursus! Heb je twijfel in welke cursus je past, neem dan contact op voor een proefles. Doorgaans wordt de 24 yang-stijl als bekend verondersteld.

Rust in je hoofd, ontspannen in je lichaam, stevig in je schoenen

In deze cursus bouw je de vaardigheden die je eerder hebt verworven verder uit. Vanuit leren door concentreren, ga je leren vanuit aandacht. Hierdoor leer je je nog meer te ontspannen, laat je jouw Qi makkelijker stromen, kan je sneller de diepte ingaan en kom je sneller in een flow. Tai Chi geeft je rust in je hoofd, inzicht in je lichaam, een betere conditie en meer levensenergie. Je wordt je bewust hoe je beweegt in het dagelijks leven en hoe je ingesleten, en (on)gezonde patronen kan doorbreken. Zo leer je op een gezonde toekomstbestendige manier ontspannen te bewegen. Je leert je lichaam, gedachtes en emoties kennen. En vervolgens los te laten zodat je meer ruimte en vrijheid gaat ervaren. Hierdoor gaat je Qi, levensenergie, beter stromen. Ook krijg je handvatten, om thuis, zonder begeleiding hier verder mee aan de slag te gaan. Op deze manier leer je de vorm zelfstandig uit te voeren en ben je in staat om de wijsheid van Tai Chi te integreren in je leven. Je gaat stabieler en positiever in het leven staan. Maar bovenal is het leuk en ontspannend om te doen!

We verfijnen de 24-Yang stijl, en leren een nieuwe vorm. Je leert de 24-vorm zelfstandig in je eigen omgeving uit te voeren. Hierdoor kan je Tai Chi beoefenen wanneer jij zin hebt. Ook ga je ervaren dat je in een groep de Qi nog verder kan vermenigvuldigen.

 

Over de lessen

Er wordt in kleine groepen lesgegeven, in een diverse samenstelling. We leren voornamelijk de Yang-stijl en de basisbeginselen van de staande oefeningen, bv ‘staan als een boom’ worden verder uitgebouwd. Je bent niet alleen in staat de oefeningen in de les onder begeleiding uit te voeren, maar kan deze ook zelfstandig in je eigen omgeving doen. Hierdoor kan je Tai Chi beoefenen wanneer jij zin hebt of Tai Chi nodig hebt. Ook ga je ervaren dat je bij het beoefenen van Tai Chi in een groep de Qi nog verder kan vermenigvuldigen.

 

Proefles

Wil je eerst kijken of deze cursus wat voor je is? Tot aan de herfstvakantie kun je een proefles meedoen. Meld je aan voor een proefles via dit formulier.

Wat trek je aan?

Het is voor deze cursus belangrijk om goed in beweging te kunnen komen. Draag daarom kleren waarin je je lekker kunt bewegen, en binnenschoenen met een soepele zool. Dat kunnen gymschoenen, balletschoenen, of sokken met noppen zijn. Een flesje water tegen de dorst is altijd fijn. Als we buiten trainen, zorg er dan voor dat je warm blijft.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Maandag 26 augustus 2024

Aantal lessen

35

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Tai Chi - verdieping € 543,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Werken in klei vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info