Tai Chi – basis vanaf 16 jaar

Ontdek je lichaam, maak je hoofd leeg, en kom in balans met Tai Chi

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese beweegkunst, die je vitaliteit bevordert, je weerstand verhoogt en je bewuster en evenwichtiger in het leven laat staan. Tijdens de lessen leer je een Tai Chi vorm, traag en in een vaste volgorde te lopen. Je krijgt individuele aanwijzingen om zo ontspannen mogelijk te bewegen, zodat de energie vrij door je lichaam kan stromen.

Tai Chi Basis: voor iedereen die steviger op de aarde wil staan

Wil jij met aandacht in het leven staan? Bewust-worden van ‘vanzelfsprekende dingen’ als lopen, en denken? En zodoende je (innerlijk) leven verder ontdekken ontwikkelen? Schrijf je dan nu in voor deze basiscursus Tai Chi! Tai Chi is geschikt voor alle leeftijden, jong tot oud. Bovendien is Tai Chi ook geschikt voor mensen met een chronische aandoening, mensen die aan het herstellen zijn van langdurige ziekte, of mensen die klachten van overspannenheid of burn-out hebben.

Docenten

Ontdek je lichaam, laat je gedachtes los en ervaar rust!

In deze beginnerscursus leer je de basisbeginselen van Tai Chi. De basisbeginselen van Tai Chi worden met behulp van de de 24-Yang stijl geleerd. Staan als een boom, bewust ‘Tai Chi’ lopen, en het opbouwen van je lichaamshouding. In de traagheid, wordt je je bewust van je houding en manier van bewegen. Als houding, traagheid, en bewegen samen vallen, kan je de Qi (levensenergie) gaan voelen. Even belangrijk is het leren observeren en loslaten van gedachtes en emoties. Een natuurlijke diepe ademhaling kan hierbij helpen. Al deze aspecten zorgen voor diepe ontspanning. Lely begeleidt je met kennis van, en respect voor, de eeuwenoude Chinese bronnen, vertaald naar jouw dagelijkse leven. Door het beoefenen van Tai Chi ga je letterlijk steviger in je schoenen staan, en van daaruit met meer vertrouwen de wereld tegemoet treden.

Over de lessen

Er wordt in kleine groepen lesgegeven, en de samenstelling is divers. Lely Oei is gewend om verschillende niveau’s in 1 les te bedienen. Doorgaans wordt de basiscursus een paar keer gevolgd alvorens naar de verdiepingscursus door te stromen.

Wat trek je aan?

Draag kleren waarin je je lekker kunt bewegen, en binnenschoenen met een soepele zool. Dat kunnen gymschoenen, balletschoenen, of sokken met noppen zijn. Een flesje water tegen de dorst is altijd fijn. Als we buiten trainen, zorg er dan voor dat je warm kan blijven.

Lesvorm

Klassikaal

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Aantal lessen

34

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Tai Chi - basis € 492,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

dag cursus

Scratch en Concert Blokfluitdag vanaf 18 jaar

De vloer op – korte cursus vanaf 18 jaar

Korte cursus

Dans je fit korte cursus vanaf 50 jaar

Aziatische Kalligrafie voor gevorderden vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info