Moderne dans – advanced vanaf 18 jaar

Heerlijk bewegen op inspirerende muziek!

Moderne dans is aards, dynamisch en kent veel vrijere bewegingen dan klassiek ballet. Deze muzikale moderne les van Sanne is gebaseerd op de Limón techniek: met aandacht voor adem, flow, zwaartekracht en organisch bewegen. Gegarandeerd heerlijk bewegen en je zult merken dat het echt niet alleen maar een fysieke uitdaging is: je leert coördineren, muzikaal werken, je verbeelding in te zetten en je ruimtelijk inzicht te vergroten, dus je traint ook nog eens je hersens!

‘Dancing is like taking a mini vacation from the stress of everyday – you have to be in the moment.’
– Ofelia de la Valette

 

Moderne dans Advanced voor volwassenen

Je danst al minimaal 10 jaar in een van de academische technieken en je wilt jezelf verder uitdagen als het gaat om je danstechniek, je vermogen tot groot bewegen, je muzikaliteit en je coördinatie. Omdat er veel verschillen zijn tussen de moderne danstechnieken, stijlen en docenten: doe vooral een proefles om te kijken of deze les bij jou past én of jij bij deze les past!

Wat leer je tijdens deze lessen moderne dans?

De lessen beginnen met een rustige warming up en gaan via meer energieke danscombinaties across the floor naar een dansante choreografische combinatie. Je sluit af met een korte cooling down, vaak met verschillende stretches. Op deze manier werk je ongedwongen aan heel veel aspecten van lichaam en geest: denk aan coördinatie, aan kracht en flexibiliteit, aan gearticuleerd bewegen, aan het bewust inzetten van je adem in je lijf en aan ruimtelijk en dansant bewegen. Je voelt je niet alleen fysiek fitter als je vaak danst, maar ook mentaal. Daarnaast ervaar je in je dagelijks leven een betere lichaamshouding doordat je veel bewuster wordt van wat je lichaam allemaal kan.

Over de lessen

Je komt in een groep van maximaal 16 cursisten. We werken meestal aan techniek, plezier in dans en geregeld aan stukken choreografie. Als de gelegenheid zich voordoet is het mogelijk om deel te nemen aan presentaties, voorstellingen en evenementen – dat is altijd facultatief.

Wat neem ik mee?

Draag tijdens de lessen gemakkelijk zittende kleding (sport-, dans- of yoga kleding) die je beweging niet in de weg zit en laat sieraden zo veel mogelijk thuis.

We dansen op sokken of blote voeten, wat je zelf fijner vindt. Neem eventueel een warme top mee voor het geval het wat frisser is in de studio of op de gangen. Er is een kleedkamer, maar laat daar geen waardevolle spullen achter.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Moderne dans - advanced € 553,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Modern – Jazzdans vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info