Modern – Jazzdans vanaf 18 jaar

Verbeter je dancemoves en voel de vibe!

Modern-jazz staat voor swingend werken aan je jazzdanstechniek. Voor je het weet dans je de geleerde steps door je huiskamer wanneer dat nummer uit de les op de radio is. Dus ‘make your move’ en… meld je aan voor een proefles!

Deze les is voor volwassenen die van dansen houden en hun techniek willen verbeteren. Ook als je vroeger op jazzballet hebt gezeten is deze les geschikt om weer te genieten van de oefeningen, combinaties en choreografieën op (pop-)muziek van vroeger en nu. Geen dansniveau vereist wel doorzettingsvermogen om de jazzdanstechniek te willen leren.

Wat leer je tijdens Modern-jazzdans?

In de modern-jazzdans lessen werk je aan een goede lichaamshouding, lenigheid, coördinatie, isolatie’s, balans en doe je spierversterkende oefeningen.

Na een energieke warming–up werk je aan bovenstaande doelen door middel van specifieke oefeningen (‘Mattox-jazzstyle based’) en bevat de les ook altijd een lekkere cross the floor. De les eindigt met een danscombinatie waar een aantal weken aan doorgewerkt wordt om het dansgevoel te laten groeien.

In onderling overleg met de groep doen we met een choreografie mee aan kleine presentaties of een dansvoorstelling in Theater de Veste.

Van jazzy of meer contemporary-moderne adagio’s tot showdance of urban choreo’s deze les bied jou zeker de kans om je dansant uit te kunnen leven.

Wat neem ik mee?

In deze les draag je makkelijk zittende danskleding

  • Een balletpak en een legging (of panty) of een t-shirt/hemdje en een legging
  • Jazzschoenen of sokken

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Modern - Jazzdans € 463,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Volgeboekt

Moderne dans – advanced vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info