Klassiek ballet – intermediate (live piano) vanaf 18 jaar

Til jouw ballettechniek naar een hoger niveau en verbeter je houding & expressie met ballet op live pianomuziek

Ballet is de basis van de meeste vormen van Westerse dans. In deze lessen verbeter je jouw ballettechniek op live muziek begeleidt door een professionele pianist. Naast ballettechniek leer je ook hoe jij jouw artisticiteit en muzikaliteit kan ontwikkelen. Heb jij vroeger op ballet gezeten en houd jij van livemuziek? Jij bent 18 jaar of ouder en beheerst de basistechniek van ballet en je wilt jouw ballettechniek verbeteren en het dansplezier behouden. Jij wilt de artisticiteit en muzikaliteit ervaren met live pianobegeleiding.

“See the music, hear the dance.” ― George Balanchine

Wat leer jij bij deze cursus?

De les begint met oefeningen aan de barre. Daarna beweeg je in de ruimte en over de diagonaal met draai- en sprong oefeningen. Je krijgt ook krachtoefeningen, waardoor je de kans op letsel vermindert. De balletlessen verbeteren jouw lichaamshouding, fysieke bewustwording, coördinatie, concentratie, flexibiliteit, mobiliteit en balans. Als je vaak danst, voel je je fysiek en mentaal fitter. Omdat alle lessen begeleidt worden met livemuziek, leer je muziek en dans onlosmakelijk met elkaar te verbinden, zoals professionele dansers in een dansgezelschap. Door jouw ballettechniek te verbeteren zal je ook een grotere vrijheid van expressie ervaren. Onze professionele pianist Leo Lehtinen heeft enorme ervaring met het begeleiden van balletlessen, en speelt o.a. ook voor professionele dansgezelschappen en -opleidingen. Plan een proefles in om te kijken of deze les bij jou past én of jij bij deze les past!

Groepsles met een maximum van 15 deelnemers, zodat er voldoende aandacht en ruimte zal zijn voor iedereen. Iedereen stroomt in op een verschillend niveau. Als de gelegenheid zich voordoet, is het mogelijk om deel te nemen aan een presentatie of voorstelling.

Goed om te weten

Draag tijdens de lessen gemakkelijk zittende kleding (zoals een balletpak, maillot of legging die je beweging niet in de weg zit) en balletschoenen. Lang haar moet opgestoken worden en het is aan te raden om tijdens de les geen sieraden te dragen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

Vanaf 18 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Dinsdag 27 augustus 2024

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Klassiek ballet - intermediate (live piano) € 617,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Theaterklas 9 t/m 12 jaar

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info