Klassiek ballet – beginners vanaf 18 jaar

Voel je sierlijk en sterk door ballet!

Na het ontstaan aan het hof van Lodewijk XIV heeft deze techniek zich ontwikkeld en is ballet nog altijd de basistechniek van de meeste dansacademies en grote dansgezelschappen. Dansend aan de barre, au milieu en door de zaal voel je je al snel een echte balletdanser. Meld je aan voor een proefles!

 

Klassiek ballet beginners 18+

Deze les is voor volwassenen die kennis willen maken met balletbewegingen. Ook als je vroeger op ballet hebt gezeten is deze les geschikt om je techniek weer op te halen en te genieten van de oefeningen op pianomuziek.

Wat leer je tijdens klassiek ballet beginners?

In de balletlessen werk je aan een goede lichaamshouding, lenigheid, coördinatie, balans en doe je spierversterkende oefeningen. Je voelt je in deze les sterk en sierlijk tegelijk en leert de basis bewegingen zoals ze in de Russische Vaganova-techniek worden gedaan. De oefeningen aan de barre bereiden je lichaam voor op het midden (au Milieu) waar ook draaien en sprongen worden gedaan.

 

In onderling overleg met de groep doen we soms ook met een choreografie mee aan kleine presentaties of een dansvoorstelling in Theater de Veste.

 

Wat neem ik mee?

In deze les draag je makkelijk zittende danskleding. Dit kan bijvoorbeeld een balletpak en een (roze/zwarte) panty zijn of gewoon een legging en een t-shirt. Balletschoenen worden ook aangeraden (sokken voldoen in het begin ook prima!). Lang haar moet voor deze cursus wel opgestoken worden (knot).

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Donderdag 29 augustus 2024

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Klassiek ballet - beginners € 487,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Dans je fit vanaf 50 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info