Dans je fit vanaf 50 jaar

Dansen voor ouderen – Bewegen houd je gezond!

Dansen is een leuk alternatief op sport, fitness of oefentherapie.
Bij deze lessen werk je aan je vitaliteit. Door middel van dansante oefeningen op muziek ga je vanzelf bewegen en je gezond, soepel en sterk voelen.

Kom in beweging en meld je aan voor een proefles !

 

Danslessen voor 50-plussers

De lessen zijn prima geschikt voor mensen die wat meer beweging in hun leven kunnen gebruiken. Je blijft vitaal via dansbewegingen op verschillende soorten muziek. Geschikt voor ieder niveau (danservaring is niet nodig).

Wat leer je tijdens Dans je fit vanaf 50 jaar?

In de lessen werk je aan een gezonde lichaamshouding, werk je aan coördinatie, balans en doe je spierversterkende oefeningen. De muziek ondersteund de bewegingen en zorgt voor positieve afleiding waardoor je bijna niet merkt dat je aan het trainen bent. De lessen zijn gebaseerd op diverse danstechnieken zoals: ballet, moderne en jazzdans. Na een rustige warming-up volgen diverse specifieke oefeningen en een simpele choreografie. Je sluit de les af met kracht en stretchoefeningen op de mat. Je zult merken dat je fysiek sterker en flexibeler wordt en met een blij en tevreden gevoel de studio verlaat.

 

Over de lessen

Dans je fit is een groepsles. Samen trainen is namelijk niet alleen stimulerend maar ook gezellig. Na de les drinken we vaak met een aantal een kopje koffie.

Wat neem ik mee?

In deze les draag je makkelijk zittende (trainings)kleding. Bijvoorbeeld een legging en een t-shirt.

De meeste cursisten dansen graag op sokken of dansschoentjes (met zachte, gladde zool). Een eigen handdoek voor op de mat is aan te raden.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 50 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Dans je fit € 415,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Nieuw

Vitaal dansen

Klassiek ballet – beginners vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info