Flamenco – intermediate (live muziek) vanaf 18 jaar

Ga je voor ritmisch voetenwerk, sierlijke armen en trotse blikken?

Dan is dit jouw cursus. Flamenco is zwoel, streng, uitdagend en explosief. Je gaat mee in het ritme en stort je met passie in deze spannende en intense dansvorm, met beheerst temperament en gestileerde hartstocht

Flamencodansen is niet aan leeftijd gebonden. In Spanje wordt flamenco met de paplepel ingegoten, maar dat betekent niet dat je het niet zou kunnen leren, jong, wat ouder, ook dat speelt geen rol. Het voordeel van flamencodansen is, dat je geen partner nodig hebt om mee te kunnen dansen. Een enkele uitzondering daargelaten, namelijk de Sevillanas, maar dan dans je met elkaar. Flamencodansen is niet alleen voor de dames weggelegd, ook de heren zijn van harte welkom!

 

Wat leer je?

Je begint met een goede basis, vaak met de dans de Sevillanas. Deze dans is een feestelijke volksdans die geïntegreerd is in de flamenco. De Sevillanas bestaat uit 4 coplas (coupletten) en heeft een vaste structuur. Je leert o.a. de coördinatie tussen voetenwerk en armen, leren luisteren naar de muziek, palmas (ritmisch handgeklap), contra tiempo (tegen het basisritme in klappen).

Voorstelling

Er wordt meestal naar een optreden of een voorstel toe gewerkt. Dat betekent niet, dat je verplicht bent om mee te doen, maar de ervaring leert, dat iedereen met volle overtuiging en met veel plezier op het podium staat aan het eind van het dansseizoen!

Studiereis naar Sevilla

Docent Everdine de Vreede  organiseert eenmaal per jaar een studiereis naar Sevilla. Dit doet zij de al tien jaar met veel plezier om de cursisten te laten kennismaken met de flamencosfeer. Je woont daar ook echt een week, want je logeert niet in een hotel, maar in een appartement(je), alleen of met je medecursisten, ergens in de buurt van de school. Zo ervaar en beleef je de sfeer om tussen de Sevillanos te wonen. Je gaat daar naar de flamencoschool Taller Flamenco waar je dansles kunt volgen, klassikaal maar ook privéles kunt krijgen. Of je wilt je Spaanse taal wat opkrikken en neemt conversatielessen. Neem maar eens een kijkje op de website www.tallerflamenco.com om te zien welke lessen je nog meer zou kunnen volgen tijdens die week. Deze studiereis is alleen bestemd voor de cursisten, dus er gaan geen partners mee. De kosten van de studiereis zijn niet inbegrepen bij het cursusgeld voor de dansles.

Handig om te weten

Belangrijk is, dat je stevige schoenen draagt, met een stevige hak van maximaal 5 cm hoog en geen schoenen met een zwarte zool, dit in verband met het kunnen beschadigen van de dansvloer. Direct flamencoschoenen aanschaffen is niet nodig.
Qua kleding is het raadzaam om katoenen kleding te dragen, welke goed vocht opneemt. Een lange rok, of broek, als het maar comfortabel zit.

Lesvorm

Groepsles met live muziek begeleidt door een flamencogitarist en een percussionist.

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Dinsdag 01 oktober 2024

Dinsdag 18 maart 2025

Aantal lessen

15

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Flamenco - intermediate (live muziek) € 335,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Theaterklas 9 t/m 12 jaar

Urban 11 t/m 14 jaar

Kunstgeschiedenis

Kleurige toppers vanaf 18 jaar

Kunstgeschiedenis

Romeinen vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info