Flamenco – advanced (live muziek) vanaf 18 jaar

Dans, voel en leef Flamenco

Heb je al ervaring, maar wil jij je nog meer verdiepen in alle uitdagingen van Flamenco? Dan is deze jaarcursus Flamencodansles advanced voor jou. Je werkt het gehele jaar aan een dans zoals bv. de Soleares of de Bulerías met live gitaarbegeleiding, of aan meerdere dans- en techniekvormen, zoals ritme- en voettechnieken, castagnetten, palmas of de waaier.

Flamenco is voor jong en oud ( tot boven de 90 jaar ), mannen en vrouwen, met minimaal 2 jaar ervaring. Het is een cursus voor de Spanje liefhebber. Leer om op feesten in Spanje van de partij te kunnen zijn met name met de Sevillanas dans. Elk jaar proberen wij met een eindpresentatie te komen waarbij deelname niet verplicht is.

Wat leer je tijdens Flamencodansles advanced?

Aan het begin van het cursusjaar wordt bepaald in welke palo (stijl) een dans behandeld wordt met de daarbij behorende technieken. Dit kan het bespelen van de castagnetten zijn, maar ook het omgaan met een sombrero (hoed), waaier of baston (wandelstok). Bekend dansmateriaal (opgebouwd repertoire) en andere technieken worden bijgehouden zoals bv. voetentechniek in de vorm van een warming-up.

Wat heb je nodig?

Voor de Flamencodansles zijn schoenen met een blokhak en vrijetijdskleding voorlopig voldoende.  Overige dansatributten, zoals castagnetten of waaier etc. kunnen eventueel ook in bruikleen gegeven worden.

Lesvorm

Groepsles met live gitaarbegeleiding

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Maandag

Start

Maandag 04 september 2023

Aantal lessen

34

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen mogelijk.

Prijstabel

Flamenco - advanced (live muziek) € 574,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Burlesque (korte cursus) vanaf 18 jaar

Vitaal dansen korte cursus vanaf 18 jaar

Scratch-ochtend voor blokfluitisten vanaf 18 jaar

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info