Everdine de Vreede

Docent dans
Flamenco 005

Great dancers are not great because of their technique. They are great because of their passion.

Mijn flamenconaam is “La Gitana” (de zigeunerin). Deze naam is mij door de Sevillanos (inwoners van Sevilla) gegeven, nadat zij mij hadden zien dansen in een kleine tablao en mijn flamenconaam was geboren. Dit is een hele grote eer! Mijn uiterlijk en dansstijl brengt zelfs de Sevillanos in verwarring, omdat men vaak denkt dat ik uit Triana kom. Triana is de zigeunerwijk in Sevilla, die aan de overkant van de Guadalquivir ligt. In het dagelijkse leven is mijn naam Everdine de Vreede-Volkers.

Liefde voor de dans

Op 11-jarige leeftijd is de liefde voor de dans al begonnen met volksdansen en later stijldansen. De flamenco zag ik op 18-jarige leeftijd voorbij komen in Spanje en dacht dat dat niet voor mij weggelegd zou zijn… Inmiddels dans ik nu bijna de helft van mijn leven flamenco én Sevillanas.

Flamenco dansles bij De VAK

Jong en oud danst flamenco, want dat maakt niet uit. Het is geweldig om te zien hoe cursisten jaar na jaar vorderingen maken, het is voor mij een uitdaging om ze daar te krijgen, waar ik ze hebben wil, oneerbiedig gezegd 😉 Volgens mijn cursisten zijn mijn lessen heel leuk, leerzaam en vol met passie! Er wordt gelachen, maar ik eis ook volledige concentratie. Ik geef dan ook op de Spaanse manier les en de telling gaat uiteraard in het Spaans, zodat je direct de cadans van de dans te pakken hebt.

Flamenco dansles in Spanje

>Mijn eerste ontmoeting met flamencodansles nemen in Spanje, was in 1999 in Granada in de grotten van “Carmen de las Cuevas”. Sindsdien ga ik ieder jaar naar Taller Flamenco, een kleine flamencoschool in Sevilla, waar ik de laatste jaren privéles (dans en cajon) neem en nieuwe danstechnieken leer en op de hoogte te blijf van de voortdurende ontwikkelingen in de flamenco.

Studiereis

Elk jaar organiseer ik ook een flamencostudiereis naar Sevilla, voor de cursisten van de flamencoafdeling van De VAK, El Azulejo. De cursisten krijgen dans- en technieklessen en compas- en palmaslessen. Nu hebben we ook zanglessen toegevoegd bij het cursusprogramma in Sevilla en we kunnen nu een leuke Sevillanas zingen, terwijl anderen de Sevillanas dansen.
Daarnaast wordt er uiteraard een flamencoshow in Casa de la Memoria bezocht en worden er andere culturele uitstapjes gemaakt naar alle mooie plekken in Sevilla.

El flamenco es mi pasión!


 

3040

Flamenco - intermediate (live muziek) vanaf 18 jaar

15

OPEN

Meer informatie

3045

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

15

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info