Keramiek – vrij boetseren vanaf 18 jaar

Voor iedereen met een passie voor sculptuur, klei en keramiek

In de cursus ga je sculpturen maken met klei. Keramiek is een discipline met een enorme verscheidenheid aan mogelijkheden. Keramiek is een echte ontdekkingstocht. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer er kan. Je ontwikkelt je eigen stijl. Stap voor stap leer je het proces van het maken van keramische sculpturen.

In de keramiekstad Delft met een eeuwenoude traditie in het maken van keramiek is het vak nog steeds springlevend. Keramiek is in de hedendaagse kunst een populaire discipline, en veel jonge kunstenaars hebben de keramiektechniek weer herontdekt. De cursus Keramiek – Vrij boetseren is bedoeld voor cursisten vanaf 18 jaar, met of zonder ervaring.

Wat leer je tijdens de cursus vrij boetseren?

Bij de cursus ga je zelfstandig aan het werk. Naar aanleiding van een eigen idee of schetsontwerp. Figuratief of abstract. Pepijn van den Nieuwendijk begeleidt je bij het proces van het maken van een keramisch beeld. Het beeld kan op verschillende manieren worden opgebouwd. Je leert een beeld hol opbouwen of juist massief waarna het beeld dan moet worden uitgehold. Je leert stapsgewijs de verschillende stadia van het keramische proces. Iedereen kan in deze keramiek cursus op eigen niveau werken – van beginner tot gevorderde. Wanneer het beeld klaar is, wordt het gedroogd en gebakken. Het werk ga je daarna glazuren en decoreren waarna het opnieuw wordt gebakken. Tijdens de cursus leer je over de de ruime mogelijkheden in de vormgeving van keramiek en de grote diversiteit in glazuur decoratie technieken.

Iedere cursist aan individuele projecten onder begeleiding van de docent, maar soms wordt een groepsopdracht gegeven om een werk te maken met een bepaald thema, maar deelname daaraan is niet verplicht.

Als je start binnen de afdeling Keramiek – vrij boetseren hoef je geen materiaal mee te nemen. Klei kun je in de keramiekles kopen. Ons moderne atelier is voorzien van alle apparaten/gereedschappen om mee te starten. Glazuur en overige materialen voor decoratie van het werk moet de cursist in overleg met de docent zelf aanschaffen.

Wat moet je meenemen?

Kleding die vies mag worden. Materiaal kun je kopen tijdens de les.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Maandag, Dinsdag

Lesdagen

Start

Maandag 26 augustus 2024

Dinsdag 27 augustus 2024

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Keramiek - vrij boetseren € 657,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Keramiek vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info