Pepijn van den Nieuwendijk

Docent beeldend
Pepijn van den Nieuwendijk

Mijn naam is Pepijn van den Nieuwendijk, ik ben een Haagse kunstenaar. ‘Cirque de Pepin’ is mijn pseudoniem. Het is tevens een verzamelterm voor de wonderlijke belevingswereld, die ik via mijn oeuvre heb geschapen.

Ik maak schilderijen, tekeningen en keramische beelden. Ik heb gestudeerd aan de Koninklijke Academie in Den Haag, waar ik Beeldende Kunsten volgden. Ook heb ik een opleiding Grafische en Typografische vormgeving gedaan. Ik woon op het moment in Den Haag en werk afwisselend in Den Haag en China.

Een curieuze wereld bevolkt met felgekleurde, cartooneske en soms macabere wezens? Een fantasierijk, waarin geschiedenis, droom en delirium samenkomen? Of een parade van Chinese draken, dikke dodo’s en kleine gedrochtjes, ontsnapt uit een duister circus? Het is moeilijk om mijn werk in enkele woorden te beschrijven. Je blijft kijken en ziet in de vele details steeds iets nieuws, dat je achterlaat met een gevoel van herkenning en toch ook weer niet. Zo vormen referenties aan Chinees porselein en Delfts blauw een terugkerend thema in mijn werk, maar zijn de beide tradities versmolten tot een geheel nieuwe beeldentaal.


 

1040

Keramiek - vrij boetseren vanaf 18 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info