Hilde de Wolf

Docent muziek
Hilde de Wolf 2

Mijn naam is Hilde de Wolf. Ik ben een docent blokfluit bij het centrum voor de kunsten in Spijkenissen, de muziekschool Nieuwerkerk aan den IJssel, de stichting Muziekonderwijs in Pijnacker en De VAK in Delft. Ik geef blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen. Ik ben bij De VAK ook een docent van het blokfluitensemble en de cursus 5×5 muziek.

Mijn muzikale carrière begon in 1991. Ik heb toen aan het Rotterdams Conservatorium de master Uitvoerend Musicus gevolgd. In 1993 bereikte ik de finale van van ‘het internationale Van Wassenaer Concours’ met het Icarus ensemble. Daarna volgde verschillende cd opnames en optredens, georganiseerd door het Nederlands Impresariaat en Europese festivals (ook in landen als IJsland, Amerika en Japan) maar ook uit eigen onderneming in oude muziek series.

Ik heb vervolgens nog een vervolgstudie gedaan aan de Staatliche Hochschule te Trossingen in Duitsland. Hier heb ik als specialisatie ‘Middeleeuwen en eigentijdse composities voor blokfluit’ gekozen. Ik haalde in 1994 tot slot het diploma ‘Künstlerische Abschlussprüfung’. Momenteel ben ik vaste blokfluitist bij het orkest van de Laurenskerk te Rotterdam en Concerto Brabant te ‘s Hertogenbosch. Zie de website via de link boven dit stuk.

CD release:
  • Flights of Fancy, Icarus ensemble 1999, Claves Records
  • Giovanni Battista Fontana, Icarus ensemble 2002, Claves Records
  • Lodovico Grossi da Viadana, Salmi a Quattro Chori (1612) o.l.v.
  • Frans Brüggen. Released 1995 Accademia Musicale Chigiana di Siena, Italië
>Over de blokfluit

De blokfluit is een houten blaasinstrument en heeft naast de bekende sopraan, ook de alt, tenor en bas. De sopraan is uitermate geschikt voor de jonge kinderen om te ‘beginnen’ met muziek. Kinderen van 10 jaar kunnen al beginnen op de altblokfluit. De alt is het solo-instrument. Op latere leeftijd volgen de tenor en bas en het spelen in een blokfluitensemble. Het blokfluit-traject op De VAK is naar keuze inclusief een voorbereiding voor het Conservatorium. Iedereen kan instappen, ook volwassenen.


 

8004

Blokfluit

36

OPEN

Meer informatie

5017

Delfts Blokfluitensemble vanaf 18 jaar

14

OPEN

Meer informatie

5060

Scratch en Concert Blokfluitdag vanaf 18 jaar

1

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info