Blokfluit

Blokfluitles voor iedereen waarvoor muziek iets betekent

Soms hoor je nog dat de blokfluit alleen gespeeld wordt als voorbereiding op een ander instrument, maar niets is minder waar. Dit veelzijdig instrument komt er in alle soorten, maten en klanken. Je kunt er perfect mee in een ensemble spelen. Wil je eerst eens een les proberen, vraag dan een proefles aan. En weet je het al zeker schrijf je dan in voor een jaarcursus.

Blokfluitles is er voor iedereen. Voor kinderen vanaf 6 jaar, ‘herintredende’ volwassenen of mensen die willen beginnen op latere leeftijd. Dat kan allemaal.

Wat leer je tijdens de blokfluitles?

De blokfluit is één van de oudste blaasinstrumenten. Je kunt er muziek van allerlei stijlen op spelen. Naast dat hij prachtig klinkt bij oude muziek, zie je hem ook steeds meer verschijnen in de Jazz- en pop muziek.

Blokfluit leren spelen is populair bij beginners. Je kunt op dit kleine instrument namelijk al snel een liedje spelen. Toch is het veel meer dan dat fluitje waarop je noten leert lezen. Blokfluit spelen is leuk en veelzijdig. Het is een instrument voor iedereen en geschikt voor veel soorten muziek. Er zijn diverse blokfluiten in omloop: van 15 centimeter lang tot aan een contrabasblokfluit van bijna 3 meter lang! Veel oude én moderne muziek is voor blokfluit geschreven. Het instrument klinkt bijvoorbeeld prachtig in een ensemble of een blokfluitgroep, maar het kan ook heel goed solo of in samenspel met gitaar, piano of harp. Het is dus een zeer veelzijdig instrument, geschikt voor jong en oud, waar je jezelf in kunt blijven ontwikkelen.

Je begint op de sopraanblokfluit

De sopraanblokfluit is in de eerste jaren het instrument waarop je leert spelen. Je krijgt een brede muzikale vorming met noten leren lezen en schrijven, maat, ritme en improviserend uit het hoofd spelen. En we spelen voor op een concert.

Doorgroeien met de blokfluit

Als je het leuk blijft vinden kun je doorgaan met de altblokfluit. Voor kinderen geldt dat je dan een jaar 9 of 10 bent. En als je naar de middelbare school gaat komen de tenor en bas en ook de ensembles in zicht.

Er zijn leerlingen die graag veel willen spelen en ook talentvolle leerlingen. De lessen worden aangepast aan jouw niveau en ambities.

Wat neem je mee?

Blokfluit
Het is belangrijk om op een goede blokfluit te spelen. Voor kinderen vanaf 6  jaar is het een ander exemplaar dan voor oudere kinderen. Een houten blokfluit met een barokboring is een must voor de juiste klank, grepen en bij de ontwikkeling van de oren. Overleg altijd met de docente voor u een fluit aanschaft, want er zijn veel, kwalitatief slechte, blokfluiten op de markt. De docente zorgt graag voor de aanschaf van een goede sopraanblokfluit.

Lesboek en schrift
Daarnaast informeert zij u over de aanschaf van een goed lesboek en hebben nemen je een schrift mee naar de les.

Lesvorm

Je kunt alleen les les krijgen (individuele les), of samen met een ander (duoles) of in een groepje.

Leeftijd

vanaf 6 jaar

Lesdagen

Donderdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Lesgeld calculator

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Delfts Blokfluitensemble vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info