Geneviève van Dijk

Docent muziek
VAKmensen Genevieve van Dijk

Mijn naam is Geneviève van Dijk. Ik ben docent viool bij De VAK in Delft, bij het CKC in Zoetermeer en aan de muziekschool in mijn eigen woonplaats, Noordwijk aan Zee.

Ik studeerde viool aan het conservatorium van Maastricht bij Robert Szreder en Dirk Verelst en volgde diverse masterclasses in Polen en Frankrijk. Tijdens mijn doctoraal cultuur­ en mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit startte ik een eigen lespraktijk en naast diverse latere onderzoeks-­ en beleidswerkzaamheden op het gebied van onderwijs, kunst en cultuur, richtte ik zich steeds meer op het vioollesgeven.

In mijn lessen maak ik een combinatie van individuele aandacht per leerling en samenspel in de vorm van groepslessen of strijkensembles. Daarmee kan behalve aandacht aan het individuele spel van iedere leerling apart ook aan samenspel worden gedaan, wat de nodige motivatie en veel plezier met zich meebrengt. Een aantal van mijn leerlingen volgen een talententraject of nemen deel aan concoursen als solist of in de vorm van ensembles. Samen met mijn collega Barbara Ney richtte ik het jongeren ensemble Musica non olet op en het kinderstrijkorkest Fiddlers on the VAK. In Zoetermeer staan mijn Young Fiddlers al met enige regelmaat in de schijnwerpers. Ik vind het boeiend iedere leerling op zijn/haar eigen persoonlijkheid en/of leerstijl aan te spreken en probeer daarmee het vioolspel van de leerling steeds op een hoger plan te brengen.

Ik ben in diverse theater­, symfonie en Barokorkesten uitvoerend violist geweest. De laatste jaren neemt het lesgeven mij volledig in beslag. Maar in kamermuziek bezetting ben ik nog veelvuldig te vinden. Want samenspel is het leukste wat er bestaat!


 

8002

Viool

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info