Froukje Idsardi

Docent beeldend
Froukje Isardi VK

Ik ben Froukje Idsardi, docent edelsmeden bij De VAK. Ik heb hieraan voorafgaand een opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven en de Guldsmede Hoiskolen in Kopenhagen gevolgd. Sinds 1991 heb ik ook mijn eigen werkplaats (galerie) in de historische binnenstad van Delft waar ik aan mijn collectie en opdrachten werk.

Als docent edelsmeden staan mijn lessen in teken van het ontwikkelen van nieuwe ideeen en het uitwerken daarvan. Aan de hand van een gekozen thema worden schetsen gemaakt, waarbij boeken en tijdschriften een inspiratiebron kunnen zijn. Vormen, materialen en technieken staan centraal bij de lessen en worden vaak op de traditionele manier  verwerkt. Experimenteren en het aanleren van (nieuwe) technieken zijn de uitdagingen van de cursist. Vanuit je eigen interesse en verbeelding komt dan een sieraad tot stand met een uniek handschrift.

 

‘Je creativiteit uitdrukken met vuur en stoere gereedschappen.’


 

1030

Edelsmeden vanaf 16 jaar

30

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info