Edelsmeden vanaf 16 jaar

Edelsmeden een ambacht met passie en vuur

Maak kennis met de vele facetten van de goudsmid. Zagen vijlen en solderen zijn de meest gebruikte handelingen bij de cursus edelsmeden.We werken met edele en onedele metalen, maar ook het werken met edelstenen en emaille behoren tot de mogelijkheden.

Edelsmeden is voor geschikt voor beginners en gevorderden. De cursus is geschikt voor iedereen die wil kennis maken met het vak van de goudsmid. Zowel Nederlands -,als Engelstalig. Instromen kan het hele jaar door.

Kennis maken met het ambacht van de goudsmid

In de cursus edelsmeden maak je kennis met verschillende technieken van de goudsmid, zoals; zagen vijlen en solderen. Met diverse gereedschappen en materialen ga je aan de slag en al snel maak je je eigen eerste sieraad in het zilver dat je eigen signatuur heeft.

Wat leer je tijdens de cursus Edelsmeden?

Doormiddel van het ambacht van de goudsmid maak je je eigen sieraden. Als startende cursist leer je de basistechnieken van het edelsmeden; zagen, vijlen, solderen en polijsten. Na de opgedane kennis over de basistechnieken, is er ruimte om eigen ontwerpen te bedenken en daadwerkelijk te maken.

De gevorderde cursist werkt vaak met een thema uit de kunst of architectuur. Ook kunnen versieringstechnieken zoals stenen zetten, filigrain, gieten en granuleren een uitgangspunt zijn voor het te maken van een sieraad of object. Het leren ontwerpen van een sieraad behoort tevens tot de lessen Edelsmeden.

 

Over de lessen

De lessen worden in groepsverband gegeven maar iedere cursist werkt aan zijn of haar eigen project en wordt daar individueel in begeleid. Zowel voor starters als gevorderden.

Wat moet ik meenemen?

Is het je eerste keer edelsmeden? Dan koop je in de les een starterspakket bestaande uit een aantal materialen en benodigdheden voor de eerste serie opdrachten.
Kosten: €65 contant betalen bij de eerste les.

Daarnaast wordt aangeraden om een schetsboek en een werkschort mee te nemen.

Lesvorm

groeps les met individuele begeleiding

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag

Lesdagen

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Edelsmeden € 576,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Flamenco beginners vanaf 18 jaar

Schrijfversterker

Creatief schrijven en chatGPT vanaf 18 jaar

Je leven in woorden vanaf 18 jaar

Meer Creatief schrijven vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info