Qi Gong vanaf 21 jaar

Laat je energie stromen, beweeg en adem!

Qi Gong betekent vrij vertaald ‘energietraining’. Het is een eeuwenoude Chinese ademhalings- en bewegingsleer. Met Qi Gong leer je vloeiende bewegingen en diepe ademhaling op elkaar afstemmen, je brengt je aandacht naar binnen en wordt je bewuster van je lichaam, je houding en je ademhaling. Zo ben je in staat meer vanuit ontspanning en moeiteloosheid te leven en versterk je zowel je lichaam als je geest. Het resultaat: meer energie (de Qi uit Qi Gong), meer rust, meer balans, meer vriendelijke aandacht.

Wil je je lichaam en geest trainen?

Meer bewust en ontspannen in het leven staan? Je basis versterken en je ademhaling verdiepen? De cursus Qi Gong bij De VAK is voor iedereen die vitaliteit en ontspanning zoekt. Qi Gong is ook zeer geschikt als je aan het opbouwen bent na ziekte of bijvoorbeeld een burn-out. Of gewoon als je je weerstand wilt verhogen. De docent helpt je bij het individueel aanpassen van de oefeningen, zodat je in overeenstemming met jezelf kunt trainen.

Wat leer je?

In de lessen maak je je de principes van Qi Gong eigen. Je leert en beoefent verschillende Qi Gong-vormen waarin vloeiende bewegingen, aandacht en ademhaling centraal staan. Je ontwikkelt je lichaamsbewustzijn door je aandacht naar binnen te brengen en je hoofd helemaal leeg te maken. Zo ontdek je ook waar je spanning opbouwt en hoe je die los kan laten. Door te vertragen leer je stilte en eenvoud in je bewegingen te brengen en je lichaam en geest als een geheel te ervaren en te versterken. Je zult merken dat je houding verbetert, je ademhaling kalmer en dieper wordt, dat je je rustiger en energieker gaat voelen, ook buiten de lessen. In het dagelijks leven heb je hier profijt van!

Wat zijn de lesvormen?

De Qi Gong-lessen bij De VAK vinden in kleine groepen plaats zodat er tijd en aandacht is voor iedereen. Het samen beoefenen van Qi Gong zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden even te vergeten.

Wat trek je aan?

Het is prettig om tijdens de les platte zaalschoenen en gemakkelijk zittende kleding te dragen, zoals een trainingsbroek en een shirt met lange mouwen. Neem ook een extra vest of sjaal mee voor als het wat frisser is in de studio.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 21 jaar

Lesdagen

Woensdag

Start

Woensdag 24 januari 2024

Aantal lessen

20

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Qi Gong € 295,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Qi Gong vanaf 50 jaar

Tai Chi – verdieping vanaf 16 jaar

Tai Chi – basis vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info