Qi Gong vanaf 50 jaar

Vitaliteit en balans voor lichaam en geest

Qi Gong voor 50-plussers

Qi Gong is een zachte maar zeer effectieve training en heel geschikt voor iedereen die vitaal wil zijn en blijven. Wil je niet alleen je lichaam maar ook je geest trainen? Je basis versterken, en je evenwicht verbeteren? Qi Gong is geschikt voor ieder niveau en wordt staand uitgevoerd. Mocht je slecht ter been zijn dan kun je ook zittend meedoen. Of zitten en staan afwisselen tot dat je voldoende kracht hebt. Qi Gong is ook zeer geschikt als je aan het opbouwen bent na ziekte of bijvoorbeeld een burn-out. Of gewoon als je je weerstand wilt verhogen. De docent helpt je bij het individueel aanpassen van de oefeningen, zodat je in overeenstemming met jezelf kunt trainen. 

Ben je nog geen 50+, maar wil je wel meedoen? Neem dan contact op met de administratie van De VAK (info@vak-delft.nl).

Wat leer je?

In de lessen maak je je de principes van Qi Gong eigen. Je leert en beoefent verschillende Qi Gong-vormen waarin vloeiende bewegingen, aandacht en ademhaling centraal staan. Met Qi Gong activeer je je linker en rechter hersenhelft, je balans en coördinatie worden getraind, hierdoor blijf je zowel lichamelijk als mentaal fit. Bovendien leer je door te vertragen je lichaam en geest als een geheel te ervaren en ontspanning in je bewegingen te brengen. Je zult merken dat je houding en evenwicht verbeteren, je ademhaling kalmer en dieper wordt, dat je je rustiger en energieker gaat voelen, ook buiten de lessen. In het dagelijks leven heb je hier profijt van!

De Qi Gong-lessen bij De VAK vinden in kleine groepen plaats zodat er tijd en aandacht is voor iedereen. Het samen beoefenen van Qi Gong zorgt voor meer focus en helpt je de alledaagse bezigheden even te vergeten. En natuurlijk is het ook gewoon gezellig, na de les kun je aanschuiven voor een kopje koffie of thee in het mooie restaurant van OPEN. 

Goed om te weten

Het is prettig om tijdens de les platte zaalschoenen en gemakkelijk zittende kleding te dragen, zoals een trainingsbroek en een shirt met lange mouwen. Neem ook een extra vest of sjaal mee voor als het wat frisser is in de studio.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 50 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Qi Gong € 445,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Vitaal dansen vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info