Schilderen naar levend model vanaf 16 jaar

Het verhaal van Vermeer

Het portret is de menselijke uitbeelding van een karakter of een gevoel. Je kunt in de huid van het model stappen, maar je kunt ook als schilder jouw visie op die persoon laten zien. Of nog een stapje verder: een verhaal vertellen door middel van een portret. Dat maakt van de geportretteerde een acteur.

 

Voor iedereen die meer wil als alleen een hoofd naschilderen

De Portretcursus is voor gevorderde tekenaars of schilders.

 

Docenten

Laat een portret spreken!

In het voorjaar 2023 komt er een bijna complete tentoonstelling van Johannes Vermeer in het Rijksmuseum Amsterdam. Daarom dit seizoen opdrachten rondom schilderijen van Vermeer. Het verhaal en de pose van een portret in een Vermeer schilderij wordt het uitgangspunt voor een eigen invulling. Je leert de praktische opbouw van een portret vanuit de vorm bekeken en snappen hoe het licht de vorm zichtbaar maakt. Je leert kijken naar de verschillen in gezichten, en daarmee de verschillen in personen. Door het teken- of schildermateriaal te beheersen geeft dat de extra dimensie aan een portret. De eigen persoonlijke stijl en visie is belangrijk daarin.

 

Over de lessen

Tekenen en schilderen in een groep van maximaal 12 cursisten. Er wordt gewerkt met opdrachten en thema’s. De begeleiding is individueel, werkbespreking klassikaal. Er wordt 20 lessen gewerkt met fotomateriaal, 10 lessen met model.

Wat neem je mee?

Verschillend teken/ en schildersmateriaal, papier en penselen is aanwezig. De kosten van het materiaal en huur van het model worden apart verrekend.

Je hoeft niet met spullen te sjouwen want de cursus is inclusief gebruik van alle materialen en gereedschappen. Ook is er opbergruimte voor je werkstukken. De schilderstudio waarin we werken met de groep is professioneel geoutilleerd.

 

Handig om te weten

Modelkosten á € 95,00 zijn niet inbegrepen in de cursusprijs; daarvan wordt €80,- contant in de eerste les afgerekend. Materiaalkosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Voor deze cursus betaal je €85 aan materiaalkosten.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Lesdagen

Vrijdag

Start

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Schilderen naar levend model € 676,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Portret Special vanaf 18 jaar

volgeboekt

Portrettekenen & schilderen vanaf 18 jaar

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

volgeboekt

Illustratie vanaf 18 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info