Muziek op Schoot (Dreumes) 1 tot 2 jaar

Hoe leuk is het om met jouw dreumes samen muziek te maken? Muzikaal hoef je niet te zijn. De docent wijst jou de weg. Samen maken jullie de muziek en bewegen op de muziek mee.

Deze les is voor iedereen die zorgt voor een kind van 1 tot 2 jaar en samen muziek wil maken. Jij en de dreumes doen samen mee aan de lessen. In de lessen krijg je stof mee om thuis ook te kunnen zingen en spelen.

Docenten

Zittend op de grond zingen we samen en maken we muziek met instrumenten geschikt voor kinderhandjes. We springen, stampen en klappen mee met de muziek. Voor een rustmoment luisteren we alleen naar een liedje. Alle liedjes zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen en hun belevingswereld. Het zijn liedjes die je al kent van vroeger, maar ook liedjes over de dagelijkse gang van zaken. Zoals aankleden, naar bed gaan en eten.

In eerste plaats is de les natuurlijk een feestje voor iedereen die meedoet. Maar al spelend wordt de taal- en de sociale ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Door samen te zingen en te spelen bouw je een band op. De liedjes kun je ook thuis zingen, bijvoorbeeld bij het aankleden, eten of naar bed brengen. Een vast liedje bij een vast ritueel zorgt voor herkenning en een gevoel van veiligheid.

Wat moet ik meenemen?

Voor deze cursus hoef je niks mee te nemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 1 tot 2 jaar

Lesdagen

Zaterdag

Start

Aantal lessen

8

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Muziek op Schoot (Dreumes) € 72,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

dag cursus

Scratch en Concert Blokfluitdag vanaf 18 jaar

Lezing

Het Vermeer van Delft vanaf 18 jaar

De vloer op – korte cursus vanaf 18 jaar

Korte cursus

Dans je fit korte cursus vanaf 50 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info