vijf x vijf 4 t/m 6 jaar

Ontdekken wat je het liefst doet

De vijf x vijf cursus is al jarenlang een enorm succes en geeft kinderen zelfstandig de kans overal aan te proeven. Maar is zeker ook een cursus op zich. 5 lessen: beeldend, muziek, spelen met taal, theater en dans. Je probeert alles uit, maak alles mee en onderzoekt wat het beste bij je past. Deze cursus is voor kinderen die alles willen doen of juist nog niet weten wat ze leuk vinden. De inhoud van de lessen sluit aan op de belevingswereld en het niveau van de kinderen

Wat leer je? 

Dans: Spelenderwijs en door verschillende opdrachten gaan de kinderen hun motoriek, coördinatie, souplesse, fantasie en dansgevoel ontwikkelen. Ze leren verschillende dansstijlen en gaan veel samen aan de slag om een de dans te leren en uit te voeren. Aan het einde heb je een zelfgemaakte dansvoorstelling!

Muziek: Deze lessen zijn een soort proeverij en orkest voor je oren. Je maakt kennis met verschillende muziekinstrumenten en verschillende manieren van muziek maken. De kinderen leren samenspelen en luisteren. Ze maken muziek op ritme-instrumenten en boomwhackers, zingen, verkennen instrumenten. Improviseren en zelf muziek maken maakt van de kinderen echte muzikanten tijdens het eindoptreden.

Beeldend: In deze lessen maak je kennis met verschillende technieken die kunstenaars gebruiken. Soms heel schoon en soms heel vies. Wat kan er bijvoorbeeld allemaal met een schaar? Plakken we alles wat los zit aan elkaar tot één groot kunstwerk en maken we collages van tijdschriften en vloeipapier. Natuurlijk gaan we ook schilderen, want vies worden hoort erbij. Kwasten en verf maken samen wonderlijke werelden voor een prachtige tentoonstelling.

Theater: wie of wat zal ik vandaag zijn. Tijdens de lessen theater wissel je zo snel van personage dat je het bijna niet kunt bijhouden. Van Mr Bean, naar koning, van koning naar kat, van kat naar glibberige slang. Spelen is zo ontzettend leuk!  Samenspel is samenwerken en luisteren en kijken naar elkaars kunsten. Je leert werken met verschillende soorten van theater, zoals improviseren en mime. Aan het einde van dit blok sta je op het podium als een echte toneelspeler.

Spelen met taal: In deze lessen gaan we aan de slag met verhalen en gedichten die jullie bedenken. Hoe zet je die op papier? In letters of in tekeningen. Want nog niet iedereen kan al goed schrijven, maar de verhalen vinden zeker een plek naar het papier. Verhalen over wat je hebt meegemaakt of hebt gezien en verhalen die uit fantasie ontstaan. We werken o.a. vanuit een vertelkring, met stempels en tekenmaterialen en natuurlijk met een pen.

Kun je na een jaar nog niet kiezen?

Dan doe je de vijf x vijf cursus gewoon nog een keer, want de cursus is elk jaar anders!

Wat trek je aan?

Bij alle lessen makkelijk zittende kleding, bij de beeldende en spelen met taallessen kleren die een beetje vies mogen worden, bij de theater en dans lessen moeten de kinderen katoenen of wollen sokken dragen die uit kunnen (en dus geen panty’s). 

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

van 4 tot en met 6 jaar

Lesdagen

Maandag, Zaterdag

Start

Maandag 02 september 2024

Aantal lessen

25

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

vijf x vijf € 225,00

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

vijf x vijf 5 t/m 7 jaar

Peuter vier x vier 2,5 t/m 4 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info