Illustratiecursus vanaf 18 jaar

De verbeelding van de illustratie

Het talent om te verbeelden zit meestal goed verstopt tussen de dagelijkse beslommeringen en het gevoel dat alles ‘moet kloppen’. Loskomen ervan is de eerste stap op weg naar… Ja, waar naartoe eigenlijk? Om de reis door de verbeelding te kunnen maken krijg je handvaten op praktisch tekengebied, maar ook om je voorstellingsvermogen aan te wakkeren.

Je leert het verschil tussen ‘gewoon’ tekenen en illustreren, hoe bij een tekst een illustratie te bedenken en hoe een pagina in te delen.

Dit seizoen o.a. illustraties door de eeuwen heen, vanaf de grotschilderingen Perzisch sprookje, via middeleeuwse miniaturen, krullerige romantiek naar de toekomst.

Illustreren voor volwassenen

Illustreren is voor gevorderde beginners tot ervaren gevorderden.

Docenten

Wat leer je tijdens de cursus illustreren?

In de lessen leer je vaardigheden om verbeelding in je hoofd op papier te krijgen en om bij een tekst ‘tussen de regels door’ een illustratie te maken. Je leert van een schets een overtuigende illustratie te maken. Ook leer je een ‘bladspiegel’ te maken met beeld en tekst en een omslag van een boek. En je kunt zeker ook inspiratie opdoen van je medecursisten.

Wat moet ik meenemen?

Al het teken- en schildermateriaal is aanwezig. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Illustratiecursus € 622,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Portrettekenen & schilderen (4 lessen) vanaf 18 jaar

Portrettekenen & schilderen (15 lessen) vanaf 18 jaar

Portrettekenen & schilderen vanaf 16 jaar

Volgeboekt

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info