Illustratie vanaf 18 jaar

Illustraties bij beroemde en beruchte vertellingen

Het talent om te verbeelden zit meestal goed verstopt tussen de dagelijkse beslommeringen en het gevoel dat alles ‘moet kloppen’. Loskomen ervan is de eerste stap op weg naar… Ja, waar naartoe eigenlijk? Om de reis door de verbeelding te kunnen maken krijg je handvaten op praktisch tekengebied, maar ook om je voorstellingsvermogen aan te wakkeren.

 

Voor iedereen die eigen fantasie wil leren tekenen

De Illustratie Cursus is vooral voor tekenaars. Je hoeft echt niet gevorderd te zijn, de uitdrukking van de illustratie is belangrijker dan of het allemaal echt klopt.

Docenten

Vanuit tekst naar idee en via schets naar illustratie

Je leert hoe je bij een tekst een illustratie kunt bedenken en hoe kun je er een pagina indeling van kunt maken. Illustraties voor kinderboeken komen aan bod, maar ook voor volwassen. Dit seizoen vooral illustraties naar aanleiding van bekende verhalen: Reintje de Vos, De Vliegende Hollander, Ali Baba en zijn 40 rovers, Shackleton probeert de Zuidpool te bedwingen en nog veel meer.

 

Over de lessen

Er zijn groepsopdrachten om je manier van tekenen ´los´ te maken, zodat je een beeld in je hoofd op papier kunt krijgen en om je fantasie wakker te maken. In een tekst leer je de mogelijkheden voor een illustratie te vinden. Ook wordt aandacht besteed aan de teken/ en aquareltechniek.

Wat moet ik meenemen?

Verschillend teken/ en schildersmateriaal, papier en penselen is aanwezig. De kosten hiervan worden apart verrekend. Voor deze cursus betaal je €75,- aan materiaalkosten.

Lesvorm

Groepsles

Leeftijd

vanaf 18 jaar

Lesdagen

Dinsdag

Start

Aantal lessen

30

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Prijstabel

Illustratie € 569,00
Op deze cursus kan op dit moment niet ingeschreven worden.

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Korte cursus

Portret Special vanaf 18 jaar

volgeboekt

Portrettekenen & schilderen vanaf 18 jaar

Schilderen naar levend model vanaf 16 jaar

Portret en modelschilderen vanaf 16 jaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info