Drums en slagwerk

Neem plaats achter het drumstel!

In de drumles maak je kennis met 1 van de meest spectaculaire muziekinstrumenten; het drumstel. Op een drumstel kan je natuurlijk lekker veel herrie maken. Maar als drummer kun je ook een belangrijke taak hebben, als je het tempo en ritme in een band of orkest moet bepalen. Daarom zeggen ze ook vaak; “een band is zo goed als z’n drummer”. Wil jij graag die goede drummer worden? Schrijf je dan in!

Iedereen die enthousiast is over drummen kan bij ons terecht. Door middel van een proefles kunnen we beoordelen of de drumles echt wat voor jou is. Niet alleen beginners zijn welkom in de drumles; ook als je al een gevorderde drummer bent kunnen we jouw spel naar een hoger niveau brengen.

Wat leer je?

Je leert al snel een aantal simpele ritmes en ‘fills’ (een soort korte drumsolo) en voor je het weet speel je met je favoriete muziek mee. De docent neemt ook regelmatig een gitaar of ander instrument in handen zodat je ervaart hoe het is om met iemand samen te spelen. Door met de oefeningen uit het boek mee te drummen leer je ook noten lezen.

 

Wat heb je nodig?

Je moet je eigen drumstokken hebben. Het merk maakt niet veel uit maar het model wel; 5a of 7a zijn het beste aan te raden. We werken veel uit een lesboek wat je voor €20 online kunt bestellen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om thuis een drumstel te hebben. Misschien niet gelijk na de eerste les, maar na een paar lessen wordt het lastig om de oefeningen op de bank of een paar emmers door te nemen. Onze voorkeur gaat dan uit naar een akoestisch drumstel, maar een elektrisch drumstel kan praktischer zijn. Goede oorbescherming is ook belangrijk!

Lesvorm

Je kan kiezen voor individuele les of duo/groepsles (in overleg). Als je wil mag je aan het eind van het lesjaar op het podium je kunsten vertonen bij de leerlingenpresentatie.

Leeftijd

vanaf 8 jaar

Lesdagen

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

Start

Bij aanvang en gedurende het cursusjaar

Aantal lessen

36

Locaties

OPEN

Instroom

Instromen is het hele seizoen mogelijk.

Lesgeld calculator

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

Aanmelden

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht
Geef een geldige geboortedatum op

Wie gaat de cursus betalen?

Geef een geldige geboortedatum op

Het is alleen mogelijk om via automatische incasso te betalen.

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

Cursussen die je misschien ook leuk vindt

Accordeon

Elektrisch gitaar

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info