Goed voorbereid naar een tentoonstelling of de kennis ophalen na het bezoek? Volg een verdiepende lezing op de vrijdagochtend. Alexandra Oostdijk, kunsthistoricus en directeur van museum Paul Tetar van Elve vertelt over de top tentoonstellingen in de buurt (of iets verder weg) .
Deze keer bespreekt Alexandra de tentoonstellingen DIOR – A New Look en Grand Dessert – De geschiedenis van het toetje in het Kunstmuseum Den Haag. Benieuwd? Schrijf je dan snel in via de onderstaande knop.
Deze lezing is van 10.00 – 12.00 uur in OPEN en kost € 17,50 pp.
Meer over de tentoonstelling:
te zien van 21 september 2024 t/m 26 januari 2025
Tijdloos, baanbrekend, elegant en invloedrijk: de ontwerpen van Christian Dior (1905 -1957) zijn het allemaal. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog richt hij zijn eigen, al snel wereldberoemde, modehuis op in Parijs en maakt een ongekend snelle opmars in de modewereld. Zijn ‘New Look’ met wijde rokken, verandert de mode en zijn silhouetten worden gedragen van Parijs tot Londen, New York, Tokio en Rio de Janeiro. In het Kunstmuseum gaan zijn ontwerpen een dialoog aan met die van Maria Grazia Chiuri, de huidige en eerste vrouwelijke Creative Director van Dior”.
te zien van 23 november 2024 t/m 13 april 2025
Puddingen, ijs en taartjes, zijn al eeuwen een geliefde, zoete afsluiting van een diner. Het woord dessert is afgeleid van het Franse werkwoord desservir, dat ‘de tafel afruimen’ betekent. Het werd dan ook geserveerd nadat de dinertafel was afgeruimd. Janny van der Heijden, auteur en tv-persoonlijkheid, is gastconservator van de tentoonstelling Grand Dessert – De geschiedenis van het toetje. Het plezier van het toetje staat centraal en wordt belicht met kookboeken, bakvormen, serviezen en heel veel meer. Of het gaat om een simpele vlaflip of een koninklijk dessertbuffet: deze tentoonstelling doet watertanden.